Hej, jag heter Louise, är en just-turned-22-tjej och bor i Malmö. Har ett genuint intresse för grafisk kommunikation, stora tavlor med nakna kvinnor, fotografi, webdesign och journalism. Den här bloggen finns för att stimulera sysslorna ovan samt andra historier, så allt hänger med!

Föräldrar på Facebook

Mamma sitter i rummet bredvid.
0 kommentarer

Energi, jag ger bort energi.

HEJ!

Vad gör jag? Ingenting. Äntligen har lite av min stress åkt av axlarna. Som två jäkla vattenballonger trillade de ner och sprack. Eller som två korpar som flög sin kos. Kanske två saccosäckar och jag stack hål på och alla kulor flög ut.

Det väger i alla fall inte lika mycket!

Vilket resulterar i att jag är ganska hypad. Jag har liksom inget att göra nu. Visst kan det bli så? När man inte längre behöver oroa sig över något. När man har löst en situation. Då vet man ju inte vad man ska göra. VAD SKA JAG GÖRA? Ska jag sticka ner i stan och dricka lite öl?

(Kanske Jennifer har rätt. Lugna nerverna med öl. Skärpning Louise.)

Kanske ska jag lägga mig i sängen och se på en film. Men fan, vad tråkigt. Ligga still. Jag vill inte ligga still. Jag vill springa. Jag vill göra något. Vill inte ni göra något?

(Om jag läser det här senare kommer jag tro att jag var hög just... nu. Då. Att jag var det då. När jag skrev. Nu, alltså.)

(Det är jag inte.)

Nej, det här går inte. Jag är på alldeles för gott humör. DET HÄR GÅR JU INTE!
2 kommentarer

Everybody's free (to feel good)

En väldigt fin film är Romeo+Juliet. Och en väldigt fin låt är den ovan!
1 kommentarer

Gun-truth!

0 kommentarer

Varför ljuger jag?

Just nu är jag uttråkad. Jag hade jättemånga planer

(Två, Louise. Krydda inte.)

men ingen av dem verkar gå i lås för mig. I stället sitter jag hemma och det största beslutet jag har tagit idag är om jag ska äta en Pan Pizza eller inte.

(Du har inte bestämt dig ännu, Louise. Så du har inte beslutat det ännu. Varför ljuger du?)

Är det inte lustigt hur man blir så lat av att inte göra någonting? Det säger väl sig själv - men hur man inte lyckas ta sig ur den koman man hamnar i när man sätter sig ner och bara... glor. Man kollar olika hemsidor, man kollar vad som är på TV eller vilka serier som sändes i USA igår. Så för att jag ska komma ur det här funderar jag på att sticka ut och jogga en runda.

(Det gör du in-- jag ger upp. Gör vad du vill.)

Jag har tydligen gått och blivit Schizofren också. Paranteser är inget ovanligt men när de innehåller en sur variant av mig själv - till mig själv. Nej. Nu måste jag ut. För helskotta.
0 kommentarer

Facebook-profilen

Nu är det vår. Och när det är vår är det dags för förändringar över allt. För mig är det min Facebook-profil. Så nu flyger det runt fåglar i stället!

Om ni har glömt hur det såg ut förut kan ni kolla det här!


(Vilken tur att man har Cajsa som print screenar!)
0 kommentarer

Jum Jum's alive

God morgon! Jag gick inte och lade mig allt för sent ändå känner jag mig som en klubbad säl när jag vaknar av mobilen. Vad är grejen med det? Har mitt åtta timmars-schema svikit mig?
(Försöker sova åtta timmar per natt för att

("för att du är en jäkla nörd".)

få lite rutin på min sömn. Annars flyger den hit och lite dit - tills slut orkar jag inte gå upp. Någonsin.)

I går var jag med Benka. Vi åt pizza på Mogwai och hamnade sedan impulsivt på bio. The Fighter var det som hamnade på schemat. Den var bra. Det är en sådan som får priser. Det får inte fulladdade actionrullar. Men det är okej. Christian Bale är ju dock helt galen. Han är så sanslöst tanig i den här filmen. Han gör sin roll som crack head så sjukt bra men man kan inte låta bli att jämföra honom med hans karaktär i Batman. Utseendemässigt är skillnaden GANSKA stor.

(Eller som när han spelade Jum Jum.)

(Och ni som tänker stoppa mig här och säga att Mio Min Mio minsann är en svensk film så kan jag rätta er med att den är inspelad på engelska och-- ganska dåligt-- dubbad. Jum Jum är en liten Christian Bale.)

(Spännande va? Eller förstörde jag något barndomshjärta nu?)

(Och är det inte fint att Benke och Jum Jum i filmen är samma person? Historien blir så mycket bättre av det, tycker jag.)

(Jag är så jäkla, 100 %-igt säker på att majoriteten av tjejerna som läser stannar upp... och kollar lite extra här.)
0 kommentarer

Skins... och klippa lite till

Kanal 5 har börjat köra Skins Season 5 vilket passar mig utmärkt för då kan jag enkelt se om den säsongen.

Kanal 5's reklam för serien består av hur någon har gett serien betyget "GRÄSLIGT!" och under står det att detta verkligen är serien dina föräldrar inte vill att du ska se. Det gillar jag. Inte bara för att det, antagligen, är sant utan för att det är ett så perfekt sätt att locka människor. Förbjuden frukt. Kan inte gå fel.

För övrigt tänkte jag klippa mig lite till idag. Klippa upp håret. Försöka satsa på Effys hår, nedan!
0 kommentarer

Klipp dig inte med adrenalinkick

I går var jag hos Julia i Landskrona - men innan dess skulle jag duscha. Och innan dess fick jag för mig att klippa lite av mina slitna toppar. Inga konstigheter.

Jag råkade klippa lite för mycket och det tyckte jag tydligen var superkul! Eller superskrämmande. Jag fick i alla fall en kick. Så jag fortsatte! Och efter en stund var det ungefär en decimeter kortare och uppklippt här och där.

Det är ovant men mitt hår mår, någorlunda, bra.

Men fy fan vad kort det här!
0 kommentarer

He will never have a girlf--

0 kommentarer

Little bird, big bird

0 kommentarer

Nigel Barker i New York

Fick reda på häromdagen av min syster att när jag är i New York ska vi på en föreläsning som Nigel Barker håller i. Jag gillar honom. Inte bara för att han är otroligt snygg.

(Typ Sacke-Snygg-Snygg-snygg.)

Men han är också en väldigt duktig fotorgraf. När jag har sett Top Model

(Just det. Om ni inte vet vem det är. Kolla efter snygga killen i juryn.)

är det hans fotograferingar som är roligast att se resultatet av. Han ska i alla fall föreläsa på Sofies skola och hon tycker att vi ska dit, något jag faktiskt håller med om!

Anyhoodle...

Jag ska titta på Nigel Barker! HA!
0 kommentarer

Hemkommen och brer smörgåsar för andra

Klockan är 01.35 och jag har precis dunsat ner

(Upp?)

(Loft.)

i sängen. Har varit hemma hos Anton i kväll och druckit vin.
På vägen hem såg jag att Mikael satt vid den gamla bensinstationen-- han är en uteliggare som mamma ibland ger mat och kläder-- och jag var inte särskilt trött så jag gick hem, gjorde i ordning några smörgåsar och gick tillbaka. Så nu har han frukost till i morgon.

("OH, så du är Annikas dotter. Som har Doglas! Fin hund!)

Det är vad jag gillar mest med min mamma. Hon ger utan att tveka och bryr sig inte alls om att andra har något att säga om det.

(Nu, till exempel, när jag satt och pratade med Mikael ett tag gick det förbi två män som tittade på mig som att jag precis gjort något jättedumt. Jättedumt.)

Och vad jag gillar ännu mer är att det har gjort mig till en likadan person. Mikael är ju trevlig och om man kan ge honom något gott att äta borde man inte tveka. Spelar ingen roll om han sitter och dricker ren vodka om kvällarna-- som i kväll-- för han är fortfarande en person.
När jag ser behövande musikanter eller uteliggare på stan försöker jag ge dem pengar om jag kan.

"Men de köper bara sprit och droger för pengarna!"

Jo, visst. Det kanske de flesta gör - men tänk om det är person som bara är riktigt sugen på en cheeseburgare?!
2 kommentarer

Sällskap på balkongen

I dag har varit en bra dag. Efter att jag slösat bort förmiddagen kom Anton och Oliver för att hämta mig. Vi hämtade upp Philip, körde hem till Anton och gjorde pannkakor! Satt i soffan lagom länge tills vi tyckte det var dags att inviga det fina vädret - så vi hamnade på balkongen.

Jag hade inte ens jacka på mig!

(Två tjocka koftor. Men vadå då?)

Där satt vi tills klockan blev nio. Och när vi gick in var det inte ens för att vi frös, utan för att vi ville se på film! Det ni!
0 kommentarer

Vi ska på bio

Snart kommer Jennifer och hämtar upp mig, vi ska på bio! Jag ville se en action, hon ville se en med Jennifer Aniston.

(Jag skojar inte. Det är hennes anledning.)

Vi sa att vi skulle göra "Sten, sax eller påse" men det blev lite problematiskt att ta tag i det över telefon då varken jag eller Jennifer ville avslöja vad vi valt innan den andra sagt det. Så det blev Skype i stället.

Fröken i fråga har skrivit ut i sin blogg att hon vann men det är dessvärre en lögn. Jag gick med på att låta henne ta en print screen där hon faktiskt vinner. Så det är så det är.

(Det är sant.)

(Allvarligt talat.)

(Okej, så jag glömde ta print screen över när jag vann men det betyder ingenting.)

Anyhoodle...

Jennifer är ganska dålig på Skype. Så fort jag ringt upp henne utbrister hon "men var är ditt ansikte??". Jag skulle förklara för Jennifer var knappen för videochatt finns. Jag började med att säga "Du ser den röda knappen till höger i rutan..." och slutade tvärt såhär:
1 kommentarer

Bananer och träning

Goder afton!

(... goder afton! Båd herre och fru. Vi ööönskar eder alla...)

(Nej?)

(Okej.)

Har precis varit på SATS med Madde. I och med att hon är medlem kunde hon tydligen ge mig en fri vecka och jag tackade samt bugade. Vi var väl inte sådär superambitiösa ikväll men vi fick två bananer vid köpet av en! Alltid något.
0 kommentarer

Det är roligt hur dålig den är låten är!

"Sitting in the front seat, front seat. Sitting in the back seat, back seat. Got to figure out which seat I can take"

Vill ni höra en dålig låt?
På riktigt?
Vill ni höra en konstig, fixad röst?
På riktigt?

Gör mig en tjänst, lyssna på texten!

(Eller gör dig själv en tjänst och låt bli. Whatever.)

2 kommentarer

Neuschwanstein

Ni vet hur man har vissa ställen man måste besöka innan man dör? Ja, precis. Jag har lagt till en till destination på listan!

Jag ska till Füssen i Tyskland!

(Fo' real.)

Där finns det ett slott. Där finns det ett slott som är inspirationskällan till Walt Disney's "Törnrosas slott". Slottet heter Neuschwanstein

(Slår vad om att du sket i att uttala namnet i ditt huvud och hoppade direkt ner hit för att fortsätta läsa.)

och ligger, som sagt, i Tyskland. Det gjordes för en kung yadi yada men det är underbart! Dit ska jag! Jag ska dit! Jag ska gå runt och titta på allting - för visst ser det ut som slottet från Skönheten och Odjuret!?

(Och jag gillar den sagan.)

Nu när jag tänker efter ska jag nog skriva ner en lista på alla platser jag vill besöka. En lista som jag kan ha med mig över allt, som alltid gäller. Så kan jag kryssa av varje ställe jag har besökt. Vad kul det skulle vara. Vem vet, den kanske inte är klar förrän jag är 67!

1 kommentarer

Cougar Town och god morgon

God morgon!

Klockan är elva och jag har legat vaken i tre timmar och kollat på Cougar Town. Det blir verkligen aldrig tråkigt. Ser just nu om säsong ett och kommer antagligen se ett tag till. Jag får lite dåligt samvete av att ligga vaken i sängen så länge

(Jag var uppe och tog lite vatten för en timme sedan, stötte på mamma och sa snabbt "jag är inte riktigt vaken ännu, jag är bara så törstig!"

(Helt seriöst.)

innan hon skulle hinna säga "god morgon" och starta en konversation.)

Så nu

(Om ett par timmar.)

ska jag få tag på Mathilda så vi kan spela badminton!


0 kommentarer

Blogg-googlade mig själv

Var inne på Julias blogg och googlade mig själv.

(Inne på Julias blogg. För att. Läsa om Julia? Pff.)

(Please...)

Och jag dök upp på sju Google-sidor! Tycker det säger ganska mycket.

(Och, anledningen till att det står "Maggan" i sökfältet är för att Julia har inte kallat mig "Louise" sedan två år tillbaka.)

(Jag heter Margareta i andranamn.)

(Vilket alla mina BDB-kompisar vet.)
1 kommentarer

Jag och Julia, alltså

Jag skrattar så mycket när jag tänker på vad jag och Julia har gjort tillsammans. Vad vi har utsatt oss själva för.

En av de tillfällena var en vecka innan studenten.

Hela Mediaprogrammet (var jag och Julia gick) var lediga men vi hade nästan alla-- TILLSAMMANS-- treor bestämt oss för att dyka upp ändå. Vi hade nämligen dragit igång idén att vi borde ha vattenkrig mot SPID:arna (vilket är "andra delen" av skolan. Sportfånarna) Vi skulle visa vilka som var bäst.

Media VS. SPID

Så när det var dags åkte jag och Julia upp till skolan. På vägen dit-- how ever-- droppade det in allt fler SMS i våra telefoner med meddelanden som "jag pallar inte idag", "stannar hemma, vi är lediga" och "f*ck you, jag är trött".

När vi väl

(Haha--)

kommit fram till skolan var det bara jag och Julia kvar. Ingen annan orkade. Det var vi två. Ensamma att representera Mediaprogrammet. Vi hoppades på att SPID hade samma inställning och visst hade dem det - men inte lika många.
Så helt plötsligt är vi i krig mot 10 stycken killar.

Ni kan säkerligen räkna ut att vi förlorade-- MEN DET GJORDE VI INTE för efter ett tag tvingade vi grabbarna att gå i lag med oss. Så vi gick på lärarna istället. Något av det roligaste jag sett:

August går in i lärarrummet med vattenballonger. August kommer utspringandes från lärarrummet utan vattenballonger. Strax efter kommer matemati-läraren Håkan utspringandes med vattenballonger.

Sen sprang jag och Julia andra hållet.

Men kan ni förstå känslan vi hade? Vi sprang runt inne på skolan, bland korridorerna likt ett par James Bonds för att inte stöta på någon lärare som skulle säga att "man inte får leka med vatten inomhus!". Vi träffade dock aldrig på någon lärare.

(Förutom Hasse som bara tittade på oss och himlade med ögonen som Hasse brukar göra.)

(Hasse var ganska van vid att jag och Julia hittade på konstigheter.)

(Det var nog de flesta...)

Vi träffade rektorn. Han kom gåendes när jag och Julia stod och pratade i korridoren

(Så jäkla kassa James Bonds. Vem ställer sig mitt i korridoren? Tio meter från rektorns kontor?)

och stannade framför oss. Han undrade vad vi hade för oss, vi var ju faktiskt lediga. Vi stod och pratade bort det när

(Hahah--)

jag hör något och vänder mig om. Jag står då med ryggen synlig för rektorn. Och bakom ryggen gömde jag min vattenpistol. Vi stelnar båda två-- jag och Julia-- och väntar på att bli utkastade.
Istället säger rektorn "glöm inte såpan om ni ändå ska städa".
Förstår ni DEN känslan? Rektorn på ens sida! Inget i hela världen kunde krossa oss! Vi hade rektorn på vår sida.

Efter det sprang vi och skrek i korridorerna. Sen började vi skjuta på varandra. Och Hasse.

(Som fortfarande himlade med ögonen.)
0 kommentarer

Det är kommer gå fint

Tänka sig. Jag bokade en biljett till New York! Det ska bli så sjukt kul att spendera en hel vecka med Sofie. Jag kommer få vara ensam en del då hon är i skolan men det gör inte mig något - då kan jag gå runt med en kaffe som jag aldrig dricker och låtsas som att jag bor där.

Och det är skönt att jag har något att se fram mot nu. Då kanske jag får för mig att spara pengar. Det hade varit något, va!?

Äh, det här blir asbra.
0 kommentarer

New York i maj!


Jag var tydligen väldigt seriös med mitt Kastrup-inlägg... för jag har precis bokat en resa till New York!

Drar dit 1:a maj och är borta en vecka för att hälsa på min syster! Kommer bli legendary!
1 kommentarer

Om man skulle ta och resa bort ett tag

Just nu skulle jag vilja sitta på Kastrup. Sitta och vänta på att åka iväg någonstans. Känna lättnaden över att man smärtfritt kom igen säkerhetskontrollen och att-- ooooh, var är de-- YES, passet och biljetten fortfarande ligger i innefacket i väskan. Känna sig sjukt världsvan när man går runt i Taxfree med huvudet högt och sedan köper en internationell tidning. Känna att man gör det ensam, att man kan!

Veta att man kommer resa bort ett tag och kan lägga allt på hyllan, att man inom de närmsta dagarna inte behöver bry sig ett skvatt om de problemen man hade för några timmar sedan - för de stannar i Sverige.

Det vill jag vara med om just nu.
0 kommentarer

Maskerad

Något som är sjuk kul är maskerad! Och då menar jag inte pirat och maid-maskerad utan en sådan där man bär mask. En fin mask, så man kan gömma sin identitet för en kväll.

För det är det som är så roligt. Man kan vara precis vem man vill!

Jag utnyttjade det när jag var på maskerad i Köpenhamn för två veckor sedan. Jag gick dit med ett gäng tjejer, varav två jag träffade på en fest när jag var i Köpenhamn för fyra veckor sedan tillsammans med Oliver och Anton.

(Jag var inte helt såld på att bara umgås med killar HELA kvällen så jag gick ut och sökte nya vänner.)

Hela kvällen var kanon! Lämnade mina saker i Olivers lägenhet och stack sedan ner i stan för att möta upp Cindy var jag följde med henne till hennes dorm. Väl där fick jag träffa Patricia igen och sedan en massa andra härliga tjejer som var mitt uppe i att spela något slags drinking game.


-- fast det var inte det ville komma fram till

(Även om det är värt att nämna att jag gick hem till Oliver från maskeraden vid fyra på morgonen. Och jag hade. Ingen. Aning om var jag var.)

utan syftet med inlägget är ju att man kan vara precis vem man vill när man går på maskerad och att jag utnyttjade det. Man bryr sig lite mindre när man dansar konstigt och man har en annan attityd när man går. Om man, mot förmodan, skulle behöva gå ensam någonstans inne på stället går man (jag) med så jäkla mycket pondus. Det var ganska sjukt, men jag sket i alla människor för de var bara rekvisita på min catwalk när jag skulle gå till andra dansrummet. Och om man möter en killens blick blir det musikvideo-stil på det. Blickarna möts. Man fortsätter gå. Fortsätter titta in i ögonen och precis när man går förbi varandra vänder man sig om lite och fortsätter titta samtidigt som man går baklänges - och plötsligt känner man sig top-of-the-world-snygg-snygg!

Mer av sådant till folket!

(OH, and by the way - YES jag har gjort min mask själv.)

(Just sayin'.)
0 kommentarer

Värt ett försök i alla fall

Har fortfarande inte gjort något vettigt. Så har inget vettigt att skriva här.

Har fortfarande ont-- om inte mer-- på rumpan.

(I rumpan?)

(Rumpmuskeln.)

Om det hade vari-- ÄH. Varför försöker jag?! Skrev ju precis att det inte fanns något vettigt innanför pannbenet just nu. Jag går och lägger mig.
0 kommentarer

En fotovägg

För ett par veckor sedan fick jag prova på att beställa hem en massa kort från Fuji via Veckorevyn

(Tack, du inte-så-bra-längre-tidning.)

och körde på ungefär 100 stycken. När jag väl fick hem dem visste jag inte vad jag skulle göra. Jag hade inte riktigt tänkt igenom min beställning

("HEY, FREE STUFF!!")

och att lägga ner allt i ett album verkade inte vettigt. Man ska ju se bilderna hela tiden - så min vägg fick agera albumsida. Nu är det en massa bilder på min vägg. Det är fint. Jag måste dock lägga till lite bilder för jag har glömt att skriva ut bilder på Alice, Sofie och min föräldrar.

(Något som inte uppskattades särskilt, när alla var för sig upptäckte det.)

(Alice var hemma hos mig, jag kör "kom och titta på min nya foto-vägg" bara för att komma på när vi står där och tittar igenom bilderna tillsammans att hon inte finns med. Samma sak hände med Sofie, fast via Skype.)

Men så fort det är åtgärdat är den felfri. Det är en fin vägg, det där.

Och om du läser det här, ser igenom bilderna och inte finns med - förlåt.

(Jag vet att du kollar. Ego.)
2 kommentarer

Det bara står still just nu

Idag har jag inte gjort något vettigt i över huvud taget. Jag har lagt i ordning en massa rentvätt. Sen har jag gjort om designen här på bloggen.

(No surprise, there.)

Det enda spännande som har hänt idag är att jag inte kan få tag på Madde. Vi hade en SMS-konversation och plötsligt-- BAM-- försvann hon. Bara sådär. Och nu börjar jag bli irriterad.

(Fast en till sak har ju hänt. Sofies blogg har så prydligt hamnat på Blogg.se's förstasida.)



0 kommentarer

Epic Paradox

0 kommentarer

Boost!

1 kommentarer

Bara så du vet...

Ingen tänker på dig lika mycket som du gör.
På riktigt. Tyvärr. Dem gör inte det. Till exempel... jag tänker inte på dig just nu. Men jag är säker på att du gör.
0 kommentarer

Sanslöst obehaglig hemsida

Gillar ni småkryp? Inte? Får ni rysningar av dem? Hmm...

Jag brukar inte vara rädd för småkryp men tydligen är jag rädd för virtuella sådana.

(Fast egentligen tror jag det är Shift-tangenter som vandrar runt.)

(Kanske ännu mer creepy.)

Anyhoodle... här är en hemsida som jag snubblade över som är minst sagt obehaglig. Vad det går ut på är att du (musen) blir jagad av små kryp.

(Eller Shift-tangenter.)

Gå in. Be amazed.
0 kommentarer

Det gör ont!

Ah, herre Gud... DET GÖR SÅ ONT! Känns som om någon har pressat ihop min rumpa, stuckit en kniv i ryggen och satt mig i en alldeles för liten stol.

Jag har träningsvärk.

(From hell!)

Jag går runt som en gammal man. Håller mig för ryggen när jag böjer mig ner för att ta på mig skorna. Struntade totalt i att knyta dem. Alldeles för mycket smärta. Jag går runt som om jag har något i rumpan, rör liksom inte på höfterna utan låter benen vara raka. Vajar lite fram och tillbaka.

(Jag är säker på att dem flesta kan tänka sig hur det ser ut.)

Så vad är anledningen till denna träningsvärk? Har jag klättrat upp för ett berg? Sprungit ett maraton? Cyklat till Malmö och tillbaka? Nej... inget av det. Jag spelade badminton med Josef igår. En timme.

(Det säger väl det mesta om min träningsrutin nu för tiden.)

Träningsfrälst tjej.
0 kommentarer

Vill du rita?

Har du inget att göra?

Gå in här!

Hittade den här sidan förut och det är... väl ganska onödigt men ett skönt tidsfördriv om du har slut på bloggar eller hemsidor att besöka.

Det enda du gör är att du drar musen över sidan och så kommer det en massa färger och streck.

Ganska simpelt koncept. Tror du förstår.


Ovan ser ni vad som kom fram för mig efter att jag driftat iväg lite... tydligen är nakna kvinnor jag tänker på. Vet inte om det är något som är värt att fundera över - för jag är ganska säker på att det stora ansiktet tillhör en man.
0 kommentarer

Om alla hade tillgång till Facebook

0 kommentarer

HIMYM

0 kommentarer

Några sanningar...

1. Jag tror att en bästa väns jobb delvis ska vara att rensa ens dator-historik om man dör.

2. Det finns inget som suger mer än just den stunden under en diskussion när du inser att du har fel.

3. Det finns tjock, kursiv och understruken - men vad som verkligen behövs är en ironi-font.

4. På tal om kursiv... var det verkligen nödvändigt att lära sig det?

5. Dåliga beslut ger bra historier.

6. Jag blir alltid så vansinnigt rädd när jag stänger ner Word och det frågar om jag vill "spara några ändringar" som gjorts i mitt tio-sidiga dokument - när jag är helt säker på att jag inte gjort några ändringar.

7. Jag hatar när man missar ett samtal vid sista signalen (när man hör ett "Hallå? Hallå? Men *** också!), ringer upp direkt igen och får vänta nio signaler för att sedan skickas till röstbrevlådan. Jag menar... vad gjorde du efter att du lade på? Slängde telefonen och sprang?

8. Något som kan irritera mig är när jag lämnar hemmet, känner mig riktigt, jäkla råsnygg och inte träffar något särskild under hela dagen. Vilket slöseri.

9. Ibland ser jag en film jag sett en gång innan och inser att jag inte hade någon aning om vad som egentligen hände första gången.

10. Jag har väldigt svårt att skilja på den fina linjen mellan att ha tråkigt eller vara hungrig.

11. Det finns ingen värre känsla än den millisekunden du är säker på att du kommer dö när du lutar dig lite för långt bak med stolen.

12. Ibland kan jag kolla på mobilen efter vad klockan är tre gånger och fortfarande inte veta hur mycket.

13. Under vanliga omständigheter har människor svårt att lokalisera sina nycklar som ligger i fickan, hitta deras mobiltelefon eller sätta knorren rätt på grisen - men tro fan att de hittar SNOOZE-knappen på väckarklockan som står en meter bort, på ungefär 1.7 sekunder, med stängda ögon, första försöker, varje gång!
0 kommentarer

Helvetes-lurar

Hur kommer det sig att när man får upp knutarna från sina hörlurar och till sist håller en lur i varje öra... att man ALLTID har vänster lur i höger hand och höger i vänster?!
0 kommentarer

God morgon

Sitter "skräddare" i fåtöljen just nu. Doglas ligger och tittar på mig. Andas likt han har sprungit ett maraton. Det är tyst i lägenheten om man borträknar TVn som mamma har slagit igång i rummet bredvid. Pappa sover. Josef är uppe hos grannen. Hallen ser ut som ett helvete.

Ni förstår... mina föräldrar samt bror klampade-- bokstavligt talat-- in här vid femsnåret i morse. De droppade allt de hade i hallen. Bara släppte det där, för att sköta det senare.

Det är kul att ha dem hemma men det tyckte jag inte då när solen inte riktigt gått upp ännu.

Mamma kom in och pussade på mig. Hon sa något men jag uppfattade inte riktigt vad det var. Sen kom Josef in. Han ville kramas. Sen hade han minsann köpt ett par Converse till mig som jag var tvungen att se! Och så hade han köpt en ny jacka som jag så fint fick titta på. Och så skulle han berätta om bilresan.

Don't get me wrong, jag älskar och har saknat min bror men där i morse ville jag bara trolla bort honom. Krympa honom till en decimeter och gömma honom i byrålådan.

(Som Tingeling.)

(Fast utan klänningen.)

(... och vingarna. Och utan stof-- ni förstår vad jag menar. En mini-Josef.)

Nu är jag i alla fall vaken. Har varit och handlat på ICA med mamma. Var mysigt. Snart ska jag ner i stan. Ska till McDonald's med Elin och Linda.
De är superbakis och behöver fet mat.

Jag är bara hungrig.
1 kommentarer

Nu sticker jag iväg

Jag är röd i huvudet och varm men vad gör det...

(Därav svart/vitt.)

(Såå utseendefixerad.)

Nu drar jag innan jag får ett arg telefonsamtal av Elin!
0 kommentarer

Måste verkligen städa...

Jisses. Nu har jag suttit framför den här förgrymmade skärmen sedan klockan tre men är äntligen klar! Har nämligen suttit och kodat upp en hemsida vilket kan ta ett tag, särskilt om det är mycket som ska in!

I kväll ska jag hem till Elin och sedan ner i stan men först, innan jag gör NÅGOT

(Louise...)

annat ska jag städa. Fick precis ett SMS av mamma att de kanske kommer hem i natt och om det är stökigt när de är på plats i Helsingborg igen kommer nog min kära mor börja gråta, vända om och sticka ner till Frankrike igen.

Så ni vet var ni har mig!
0 kommentarer

Vad händer sen?

Jag har i snart en månad bott ensam hemma med min hund då resten av familjen är nere och gottar sig på Franska Rivieran. Jag har kokat gröt och gått ut med hunden. Jag har städat vad som känns som varenda-jävla-dag

(Har ny respekt för Monica-mamma nu.)

(Oops. Fel bild.)

och allt därtill. En annan uppgift jag har fått ta på mig är att ta hand om posten. Räkningar ska betalas och då får man inte glömma bort att öppna kuvert.

Häromdagen när jag kommer hem från jobbet ser jag att det ligger ett halvt kuvert på golvet.
Jag letar febrilt efter andra halvan men det går inte att hitta. "Men det måste vara här någonstans", tänker jag. "Det är ju så fint avrivet". Till slut kommer jag på vad problemet är

(Och antagligen kuvertet med.)

när jag möter min hunds blick.

Doglas!

Hunden har ätit upp halva kuvertet. Inte bara att han kommer bli dålig i magen utan det faktum att jag inte kommer kunna tyda vad som står i brevet slår mig! Tänk om det handlar om ett topphemligt möte med säkerhetsdepartementet?!

Det var ju inte det brevet innehöll utan jag lyckades få fram vad som skulle. Förutom en liten sak. Längre ner i brevet står det med versala bokstäver:

OBS! HAR DU FÅTT EN TID EFTER KLOCKAN 1------

Sen tog det slut.

Jag vet inte var jag ska ta vägen. VAD HÄNDER EFTER KLOCKAN 1---?

0 kommentarer

Mouseover fungerar igen

Så, nu är det ordnat med koderna så att när ni håller musen över länkarna i menyn ser rätt ut. Felskriven kod. Inget mer med det.
Så, go crazy, dra musen över bilderna så får ni se.

1 kommentarer

In front

0 kommentarer

Hund påminner om...

Knäppte en snygg bild på min hund.
1 kommentarer

Jag kommer!


Jag är inte så mycket för svensk musik, särskilt inte för Veronica Maggio men det här gillar jag!
0 kommentarer

Normen

0 kommentarer

Att spela dator med en dator

Häromdagen på jobbet spelade jag ett spel. Det var inga kunder i butiken och jag hade redan städat och ställt i ordning allt jag kunde städa och ställa i ordning.
(Man måste skriva ut det.)

Vad jag spelade var Sten, sax och påse.

Jag förstår att ni kan tycka det verkar löjligt

(och KORKAT. Man kan ju inte vinna över en dator. Den kan allt. Den vet vilken knapp man trycker på.)

(Kanske. Men i så fall var den extremt snäll.)

(Förklarar längre ner...)

att spela Sten, sax och påse med en dator och det stämmer nog. Det är inte ett särskilt roligt spel men det gick inte att stänga ner. Gick inte. Helt omöjligt. Om det kom in en kund stängde jag inte ner fönstret. Jag minimerade det. Sen när det åter igen var tomt för en stund satte jag igång igen.
Och när det gäller vem som vinner... det självklara svaret är ju datorn.
Det är ju en dator.

Men den här datorn var snäll. Eller så var jag SJUKT smart och spelkunnig.

(Vilket det kändes som. Faktum är att det kändes som att jag hackade mig in på en extrem server.)

(No joke.)

Jag höll ledningen ett bra tag! Och för att ni ska förstå det tog jag en bild på det. Men det var igår. Idag är idag. Och idag är jag inte på jobbet. Så jag ritar till hur det faktiskt såg ut.

Om du vill spela, gå in här! Ni kommer fortsätta för evigt.

(For ever.)
0 kommentarer

Sitter och fnissar

Ser på Eclipse och märker att jag blir precis lika påverkad av vissa scener nu som för fem månader sedan.

Sitter och fnissar för mig själv. Gömmer ögonen lite och ser mig omkring, ser om det finns någon annan som såg vad som precis hände. Tittar på min hund som tittar roande på mig och så fnissar jag lite till. Lyfter på axlarna lite och ler mot datorskärmen. Kisar lite med ögonen.
1 kommentarer

Jag vill skriva igen!

Vad lustigt.

Jag skulle skriva ett inlägg om hur jag ska börja skriva igen. Anledningen till att jag slutade skriva och påhopp jag fått under min, så kallade, paus. Men det går inte. Jag får inte fram några vettiga meningar. Inga bra paranteser eller utrop. Jag är tom. Tom på ord.

(Du skriver ord nu, Louise...)

(Kolla. Dålig parantes.)

I stället sitter jag här och skriver om hur jag har problem att skriva. Förstörde mitt stora "LOVERS, I'M BACK!" just nu. Mäkta irriterande.

OH, HERRE GUD VAD IRRITERANDE.

Förlåt. Det här räknas inte som ett inlägg.

Jag var aldrig här.
0 kommentarer

Hej, jag heter Louise, är en soon-to-be-22-tjej och bor just nu i Malmö. Har ett genuint intresse för grafisk kommunikation, stora tavlor med nakna kvinnor, fotografi, webdesign och journalism. Den här bloggen finns för att stimulera sysslorna ovan samt andra historier, så allt hänger med!