Hej, jag heter Louise, är en just-turned-22-tjej och bor i Malmö. Har ett genuint intresse för grafisk kommunikation, stora tavlor med nakna kvinnor, fotografi, webdesign och journalism. Den här bloggen finns för att stimulera sysslorna ovan samt andra historier, så allt hänger med!

Sötnos

MÅL. Jisses, vad jag ska spara pengar så jag kan köpa den här. Jag ska ha den. Jag vill ha CANON POWERSHOT G11. Snarast.
Gud, ja.

Nu väntar en lång promenad i snön med Alice och Doglas!
1 kommentarer

Snöbollskrig och jullov

SNÖBOLLSKRIG. 
Sitter med en omöjlig kluns snö i håret, väntar på att det ska smälta. Har varit ute med Josef och Doglas. Snöbollskrig. 
Årets första. 
Jag och Josef slog vad om han skulle börja gråta eller inte när jag mulade honom och han lyckades hålla tillbaka tårarna men det beror nog bara på vadet. Utan det hade han sprungit hem och gråtit ut i sängen tills jag kommit in och sagt att han "inte behöver betala mig 100 kronor, även om du grät för det är så synd om dig". 

Nu är det jullov. Inga fler morgnar-- på tre veckor-- som den i morse. 
Jag och Julia bestämde att vi skulle ses tio i åtta på Knutpunkten. Okej, copy.
När jag vaknade av min väckarklocka den här morgonen tittade jag på den och var så glad över att jag INTE försovit mig, snoozat, och gick upp. Tills jag satte igång min dator och såg igen vad klockan var.
08.15
Jag skulle träffa Julia 07.50.
Julshowen på skolan började 08.30.
Det tar minst trettio minuter för mig att ta mig till skolan med buss.
En INTE lika glad Louise vaknade upp.
Mamma körde mig, jag hann med julshowen och fick godis av vår lärare. 
Jag behöver inte oroa mig för det längre.
0 kommentarer

Telefonsamtal pågår

Sitter och pratar i telefon med Thilda. Dricker mjölk och äter pepparkakor gör jag med.
Ni får ett trevligare inlägg senare.
0 kommentarer

Piece of cake

0 kommentarer

Det är en massa snö ute!

Har varit hos DIANA hela kvällen. Vi har lagat tacos, lax, potatis och plätter (med NUTELLA!!). Jag är så mätt att jag faktiskt inte riktigt vet vart jag ska ta vägen.
Det var skönt att vara med Diana, det går från lätt till seriöst i ett väldigt skönt tempo! 
När hon sen skulle tvunget se på PARADISE HOTEL tog det stopp för mig. Jag gick ner i stan och träffade Staffan en runda. 

När jag kom hem var jag så glad på grund av ALL SNÖ att jag erbjöd mig själv att gå ut med Doglas. 
Gick på Margaretaplatsen och var glad över att jag hade sällskap med någon som var precis lika lycklig som jag är över snön.

I morgon blir det snöbollskrig på Margaretaplatsen!
Får hoppas på att snön håller sig kvar till det att min syster kommer hem PÅ SÖNDAG!
0 kommentarer

Doglas i knät.

STOR HUND.
 Jag vet inte riktigt om Doglas växer mycket eller jag har blivit mindre. Det jag vet är att det börjar bli mer och mer ansträngande att ha honom sittandes i knät. Det börjar liksom göra ont efter ett tag, man känner sig platt. Utmattad. 
Han har blivit starkare också. Väldigt mycket starkare. Jag blir mindre betydelsefull tror jag, det händer inget när jag knuffar bort honom längre. Nu sätter han sig i knät när man försöker knyta skorna utan att tänka en andra tanke. 

Jag vet inte... han växer snabbt. Börjar bli lite rädd när jag tänker på hur stor han kan bli. Tror vi snackar gigantisk. Gigantisk.
0 kommentarer

Julstämning

SNART JUL. 
Jag och mamma försökte skapa lite julstämning i lägenheten. Det gick väl sådär, tycker jag. Det hänger lite julgranskulor lite här och var, ett par ljusstakar också. 
Jag tände ett ljus, ett julljus. Mamma välte precis ner det.
0 kommentarer

Lite pinsamt var det allt

Vad hände idag då? Vill ni veta?
Vill ni verkligen? Ja, dåså.

Jag och Kim skulle hitta vår svenskalärare av diverse anledningar och gick till hans arbetsrum som han delar med tre andra lärare. Det fanns ingen lärare i svenska där inne utan bara LJUDLÄRAREN som satt närmast den stängda glasdörren. Jag stod på andra sidan-- ungefär 5 centimeter ifrån-- och utbrast: 

"Här finns ingen Lennart men snyggingen är här!"

Sen gick jag lugnt vidare när Kim ropade efter mig att "dörren är öppen". 
Där hade jag stått, ungefär 30 centimeter ifrån den nya ljudläraren och kallat honom för snygging. Snygging. Han är bara 20-någonting, alltså är han lika medveten som jag är att SNYGGING inte är något man kallar sin lärare. 
Nästa gång jag såg honom sprang jag. Ja, jag sprang. Med min bok framför huvudet. 

Men snygg är han...
1 kommentarer

Sen kväll

Jag känner att jag verkligen borde gå och lägga mig tidigt i kväll men. The Holiday. DVD. Ny. Fin.
Jag måste faktiskt se den, så är det bara. 
0 kommentarer

Konsten att underhålla sig själv

Jag är ensam hemma med Doglas. Jag kom på mig själv vad jag gjorde alldeles nyss. Stod i köket, höll om min hund och citerade ur filmen TARZAN:
JAG (röst av barn): Är du sääker på att vattnet är hygieeeniskt? Det verkar tveeksamt, tycker jag!
JAG (röst av äldre dam): Hmpf, kom nu, Tantor...
JAG (röst av barn): Akta! Det är... det är... EN PIRAYA!
JAG (röst av äldre man): Var inte dum, det finns inga pirayor i AfrikaaAAAAH!
0 kommentarer

Det där med timing...

NÄR MAN LÄMNAS KVAR. Om det är något jag inte tycker om är det när man timar varandra på fel håll. Den ena kommer, den andra går. Det kan vara den snygga killen i mataffären som ska betala PRECIS när man kommit innanför. Då står du sen i kön-- när han är borta sen länge-- och gungar för att tjejen i kassan ska förstå att du har bråttom! Killen kanske inte hunnit komma så långt, du vet ju vart han bor. En omväg hem gör väl inget...


Det kan vara när man ska korsa vägen nedanför HÄLSOBACKEN och man skiner upp då man ser att det är green light men så precis när man är framme och ska gå över slår det över den stillastående djävulen och man gör ett snopet TVÄRNIT. Sen står man där och gungar i tre minuter innan det är dags att springa över för att inte missa bussen.

Det kan vara, och oftast är, bussen du ska åka med. Du står på stationen och tänker att "äh, jag går ut och hoppas på att det kommer en snart" och så går du ut via Pressbyrån bara för att mötas av buss nr 219 som kör sin kos på andra sidan gatan. Då står du där utanför Pressbyrån och undrar om du ska in igen eller vänta på nästa utanför. Du står där, ser ut som en robot när du bestämmer dig för det ena sen för det andra och gör en häftig U-sväng.

Det kan vara, och oftast för ofta är, när du en kväll bestämmer dig för att gå och köpa lite godis eftersom du ändå inte kommer på något bättre att göra. Du är inte snygg den här kvällen, du ser faktiskt ut som skit. 
Du drar på dig en mössa och vandrar bort till godisbutiken som ligger bekvämt nära bara för att mötas av ett gäng-- alldeles för snygga-- killar som ska välja en film att hyra. De står och diskuterar medan du stannar till utanför dörren, du kan ju inte gå in som en sopsäck.
Snabb räddning, telefonen. Du drar upp telefonen, fakar ett samtal om hur du "är och köper godis" och ställer frågor som "tycker du om surt?", betalar och går snabbt därifrån. Killarna är utom synhåll så du lägger ner telefonen i fick och tittar ner i marken och hoppas på att de trodde du var en skön tjej som skulle äta godis med en kompis. 
0 kommentarer

"OMG, sååh snygg!"

SNYGG. 
Var ute med Doglas och Lakritz. Samtidigt. Jag kan visa senare hur det såg ut... så länge får ni ser hur snygg jag var i hissen. 
Vill bara pussa på mig själv.
0 kommentarer

Bilder från dagarna

Julia ritade av mig i skolan. Jag gillar den men det förvirrar mig att hon målar ut mina öron till gigantisk storlek och skriver till ÖRONSNIBBAR bredvid. Det är inget fel på mina öronsnibbar.
De är fina! De har karaktär. Låt dem vara.

Jag var inte sämre utan målade av min vän, jag med. För er som inte ser (Hej, Jennifer!) så är hon ritad hälften kines. Julia är kines. Hon borde klä sig som en native tycker jag.

Sen är hon ganska sanslös. Senast idag på historialektionen fick vi lära oss att tekniken kom från Kina. Det stärkte Julia idag. Hon plockade isär sin mobil, BARA FÖR ATT PLOCKA IHOP DEN IGEN.
Okej, så den kanske gick i sönder. Vad vet jag. Huvudsaken är att hon lyckades laga den. Ser ni hur hon håller i skärmen? Den sitter inte fast längre. Skärmen.
Hon lyckades. Sanslös, I tell you. Sanslös.

I klassrummet spelas det oftast väldigt hög musik. Marcus fick för sig att spela TECHNO på högsta nivå och ville inte sänka när jag och Julia bad honom. Vi var tvungna att göra något drastiskt. Vi satte ihop våra datorer så ljudet klickade och så körde vi igång DEN HÄR låten på högsta volym. Det blev då DUBBELT så högt som Marcus hade. 
De vardagliga lyckorusen.

Bilden här är ifrån lördags. Jag var ute på en lång promenad-- en 2-timmare-- med Doglas och det var så fint väder. Jag har nog aldrig sett himlen så frisk. Friskt blå, liksom. 
Jag gick och lyssnade på klassisk musik och låtsades att jag befann mig i en saga när jag gick i skogen. Doglas var inte mycket till sällskap. Det fanns för mycket att se...

... och när vi väl satte oss ner för att vila lite är det för många intressanta som passerar förbi och Doglas var som förtrollad. Min hund hatar mig. 
1 kommentarer

I kväll kurara jag upp med film

Det är en bra dag idag. Sitter och lyssnar på julmusik och kollar igenom ELLE. Egentligen bryr jag mig inte om den tidningen särskilt mycket men den här månaden-- snarare januari-- får man med THE HOLIDAY! Finaste kärlekskomedin som någonsin filmats och redigerats in the history OF EARTH! 
Den ska jag minsann se i kväll, i hög kvalité. 
Lyckas man hitta "HQ" (High Quality) på Internet brukar det ändå inte vara bättre än kvalitén på min webcam. Sen har jag fixat hem HELA albumet från filmen. Hans Zimmer hade tydligen gjort ett tjugotal låtar till the Holiday. 
Fungerar för mig.
Nu ska jag sluta skriva, jag har en tidning att läsa.
0 kommentarer

Quote: Louise

Still feel the taste from you kiss and still feel the tension from your skin. 
You are in my room-- as in my head-- but then you're off to her instead.
0 kommentarer

Quote

Maybe you'll call me some day to hear the operator say "the number's no good" and that "she had a world of chances for you. Chances you were burning through".
0 kommentarer

Blogs and friends

First out is obviously my wonderful sister Sofie! She lives in New York where she studies fashion. She lives on Manhattan. West village. And she's amazing! When I'm in doubt I always think of her and what she would do!







This is Sunshine Stories! Written by Petter and Linn. AMAZING pictures! It's a travel blog. World blog. If you want to see some beautiful shots this is the place!







Ah, Julia! She is my best friend. It's a personal blog with humour in it! Everything from her new Dr. Martens to running around town like a crazy person with her sisters!







Jennifer is one of the best! We've been best friends for eight years. There's a lot of fire in this one! And she's stunning!









Another favourite!Emelie post inspiration! Whether it's her own pictures or world-wide-web ones! And she's ridiculously hot!









This beautiful girl isCajsa! She's an ongoing energy source and one of the greatest people I've ever met!




0 kommentarer

About helloimlouise.com

Hello! I'm Louise!

I'm twenty, soon to be twenty one

(Yikes!)

years old. I'm Swedish but moved to the amazing city of London in August 2011. And I'm starting to feel like a Londoner even though there still are some cultural shocks popping up!

Studied graphic communications, photograpy, journalism, visual merchandising and web design for three years in college. High school. Gymnasium.

(Stupid school years are called different things in every single country!)

And therefor that is what you will find here! But mostly random happenings going on in London and Sweden!
4 kommentarer

Hej, jag heter Louise, är en soon-to-be-22-tjej och bor just nu i Malmö. Har ett genuint intresse för grafisk kommunikation, stora tavlor med nakna kvinnor, fotografi, webdesign och journalism. Den här bloggen finns för att stimulera sysslorna ovan samt andra historier, så allt hänger med!