Hej, jag heter Louise, är en just-turned-22-tjej och bor i Malmö. Har ett genuint intresse för grafisk kommunikation, stora tavlor med nakna kvinnor, fotografi, webdesign och journalism. Den här bloggen finns för att stimulera sysslorna ovan samt andra historier, så allt hänger med!

På semester

JAG ÄR JU i Sverige vilket innebär att jag är "på semester" så långa inlägg är något ni får vänta på ett tag till. Skulle säga... fredag. För då är jag tillbaka i London igen, lagom till nyår!

Idag har jag varit med Jennifer. Nu ska jag snart iväg och träffa lite Båstad-människor!
1 kommentarer

Sova över

I DAG HAR jag varit i Malmö hela dagen med Julia och Emelie. Sen hem och träffa släkten! Haft pingisturnering och sedan en vända på Mogwai!

Nu ska jag ha sleep over med Josef!
1 kommentarer

Hundkram

1 kommentarer

Hemma i Sverige!

JA NI, MINA vänner! Nu är jag hemma i Helsingborg igen! Resan gick smärtfritt och jag var till och med hemma en timme tidigare än beräknat. Det är inte ofta det händer!

(Det berodde på att jag hade räknat fel men känslan är densamma.)

Möttes upp av mamma och Sofie på stan och gick sedan hem. Mötte fina Doglas i dörren och han blev helt galen. Skuttade runt, gnydde lite och lade sig vid mina fötter! Sen kom pappa hem och sedan Josef! Vi har klätt granen och börja göra i ordning inför julfirandet på lördag. I morgon kommer tjocka släkten!
0 kommentarer

Saker att tänka på när man har tråkigt

NU NÄR JAG har så mycket tid att spendera

(Men bara en timme kvar till det att jag ska gå!)

sitter jag bara och tänker. Försöker komma på något vettigt men kommer bara att tänka på hur det kommer sig att man kan komma ihåg hela texter till hundratals sånger men ändå har det så svårt att komma ihåg vad man läste till ett test dagen innan. Hur när ens förälder fick för sig att vara i ditt rum när du sitter vid datorn, och du byter till Google och bara stirrar på sidan. Hur irriterande det är när choklad smälter i din hand på en sekund.

Eller hur obekvämt det är när du går med en vän på stan och stöter på en vän till din vän - och du bara står och väntar/stirrar när de pratar. Eller hur det alltid finns en låt i din iPod som alltid spelas mycket högre än resterande och skrämmer skiten ur dig varje gång. Och hur underbart det är när du är i en konversation med en person där du inte behöver tänka, orden bara kommer med automatik.

Och sen hur jag alltid har velat säga "my name is... and you're watching Disney Channel" samtidigt som jag målar upp Musse Piggs huvud med en trollstav. Eller de där obekväma sekunderna när du inte vet om en bil kommer låta dig passera gatan eller ej. Och hur bra det är, att när du inte kommer på namnet på en sång kan du bara googla på de textbitarna du kan.

Eller hur man alltid började packa ihop sina saker väldigt långsamt fem minuter innan lektionen faktiskt var slut. Och det där lilla bebisdinosaurie-ljudet du gör när du sträcker på dig. Sen är det ju så att när du ser en månadskalender med bilder går du direkt till den månad din födelsedag äger rum för att se vilken bild du har. Eller hur man låtsas vara jätteupptagen med anteckningar när läraren börjar ropa upp olika namn att svara på frågor.
1 kommentarer

Att hålla koll på dokumenten

NÅGOT JAG ÄLSKAR med att resa är att organisera alla mina dokument. Skriva ut boarding pass och lägga det i rätt fack. In med ID-handling och kort. Till och med en fin penna i mitten! Känner mig extra världsvan då.

Speciellt när jag har mitt fina fodral! Fick det av Axels mamma när jag var 14 och har hållt hårt i det sedan dess!
0 kommentarer

Inte alls samma företag, nä

FICK ETT SMS av Easyjet innan idag där de berättade om hur det var långa köer på Stansted och att jag borde vara där ett bra tag innan. Okej, det är jul och what to be expected.
Ringde upp Easyjet för att boka om min Easybus som ska köra mig till flygplatsen - men när jag frågade om de kunde boka om bussresan sade de att jag var tvungen att ringa upp Easybus istället med den här förklaringen:

"They have actually nothing to do with us."

Jaha. Okej:

vs.
0 kommentarer

Har det ganska bra

I NATT ÅKER jag hem till Sverige. Ska vara hemma en vecka. Även om jag älskar London kan jag inte beskriva hur skönt det ska bli att komma hem ett tag. Även om endast för en vecka.

Jag har det ju så bra här. Trots den korta tiden jag är borta blev det massa kramar på jobbet idag, även från managers! Då är det ju en riktigt bra arbetsplats! Men tillbaka till en annan. Ska hoppa in och hjälpa till på kära Janssondata i Helsingborg nu under veckan. DET ska bli kul!
0 kommentarer

Dags att tvätta håret

VARMVATTNET ÄR TILLBAKA! Ska bli skönt att tvätta håret. Det känns alldeles för likt en sträv fyrkant på huvudet.
0 kommentarer

Morgonsol

NÄR MAN ÅKER tidigt till jobbet kan man vara på lite dåligt humör. Lite trött. Alla medmänniskor i tunnelbanan går lite för långsamt eller står lite för nära.

Men sen kan det gå över ganska snabbt när man bokstavligen talat ser ljuset i slutet av tunneln.
0 kommentarer

Hemma från jobbet

HAR VARIT EN lång dag i Applefabriken idag. Vi stängde inte förrän klockan elva vilket innebär att jag inte var hemma förrän nu klockan tolv. Ungefär. Har väl fixat lite med tvätten innan jag satte mig här i sängen.
I morgon jobbar jag klockan nio till sex... sen ska JAG HEM OCH PACKA FÖR JAG ÅKER HEM TILL SVERIGE! Klockan tre på natten tar jag bussen till

(Som för övrigt stannar tre minuter från var jag bor.)

(PONDUS!)

flygplatsen och sedan flygplanet till Köpenhamn. Ska bli så grymt härligt att komma tillbaka ett tag. Fira jul med familjen och sedan träffa alla fina människor igen!
0 kommentarer

Bilder från igår

IGÅR VAR VI som sagt ute och firade att julen står och knackar på dörren! Vi var först på Revolution Bar och sedan på O Bar, båda på plats i Soho. Det blev en lång kväll. Började alkoholintaget vid femtiden och var hemma vid tre vilket antagligen inte ser så bra ut i mina föräldrars ögon nu.

(Sorry, mum. Sorry, paps.)

Det var inte den härligaste känslan jag kände när väckarklockan ringde den här morgonen men det var ju värt det! Vi hade det riktigt roligt hela kvällen, mina vänner och jag!

0 kommentarer

Pinkberry

ETT STÄLLE SOM precis har öppnat bredvid vår butik i köpcentret

(Dags för det dagliga intaget av sötsaker, dårå.)

är Pinkberry. Frusen yoghurt. Välj en storlek på cup och fyll den med så mycket som

(Du-kan-övertala-de-som-jobbar-där-att-ha-i-den.)

får plats. Riktigt gott och kändes lite nyttigare än att äta glass. Fast jag jämde ut det med choklad i stället. Så allt är bra.

2 kommentarer

Christmas Party!

SITTER OCH VÄNTAR på att Becs ska komma hit så vi kan börja göra oss i ordning för kvällen. Det får gå fort för vi ska vara på plats ganska snart. Fast fashionably late är ju något man kan ta till sig.

Ska till Soho ikväll. Christmas party med jobbet. Vi har hyrt en bar där som jag hoppas på är riktigt bra. Jag ser fram emot ikväll men inte så mycket resan dit. Det är riktigt, jädra kallt ute och vi ska gå dit i klänningar! Funderar starkt på att gå dit i mina stora vinterskor och sedan slänga ner dem i väskan på plats.

But then again... vem vill gå runt med stora skor i väskan hela kvällen?!
0 kommentarer

Nya cyber-vänner?

JAG BERÄTTADE JU för er hur jag blev uppmärksammad på ännu en hemsida på grund av min Facebook-profil...

Mm... precis.

Så på den sidan länkade dem till min Facebook-sida och nu har jag under två dagar fått 16 vännerförfrågningar från olika människor! Och vi vet ju alla hur jag är med att vara cyberkompis med människor jag inte hälsar på när jag är på stan.
2 kommentarer

Julfest ikväll

NU SKA JAG snart sticka iväg till jobbet. Kände mig extra vettig idag så jag lockade håret nu så slipper jag det senare - för efter arbetsdagen ska vi direkt iväg på julfest! Med kompisarna på jobbet har vi hyrt en pub i Soho så där ska kvällen spenderas!

Och jag ska ha klackar!

0 kommentarer

Fryser ihjäl

JAG DUSCHADE I kallt vatten. Det var det värsta jag varit med om. När jag skulle skölja håret gjorde det ont! Kändes som att hela huvudet skulle sprängas. Men det är gjort. Och kommer inte varmvattnet tillbaka kommer jag fanimej vara smutsig fram till det att jag kommit tillbaka till Sverige på Torsdag.
1 kommentarer

Varmvattnet är väck

JAG SER VERKLIGEN inte fram emot duschen i morgon bitti. Jag ska upp klockan 05:30. Det kommer vara kallt i lägenheten. Och nu har vårt varmvatten slutat fungera av någon mystisk anledning. Så jag ska duscha kallt. Iskallt. Och sedan kommer det vara kallt när jag går ur duschen.

(Fast den låga temperaturen i lägenheten kanske kommer vara som en varm kram efter is-duschen.)

Det gör mig lite ledsen. För då kan jag inte göra enligt den vanliga rutinen:
0 kommentarer

Min Facebook-presentation

ALEX SKREV TILL mig och sade att han hade hittat mig här! Kul! Andra hemsidan nu som har listat mig som en av de mest kreativa presentationerna på Facebook!


Min timeline ser ju inte ut så just nu men snart kommer något liknande och bra!
1 kommentarer

Ett par saker

DET FINNS MYCKET som kan få en att känna sig lite dum eller rent ut sagt irriterad. Sådana saker som alla råkar ut för men ingen någonsin nämner. Så det gör jag nu. För det är ju det som är så kul! Att alla hamnar i de här situationerna:

- Det tragiska ögonblicket när du kollar på prislappen, sänker huvudet och går långsamt därifrån.

(Hände mig ungefär sju gånger idag.)

- När någon säger "kan jag få prata med dig" och du går igenom allt dum du kan ha gjort på senaste!

- Det pinsamma ögonblicket när du försöker att inte kolla när någon stirrar på dig.

- Det irriterande ögonblicket när en hörlur slutar fungera. Händer oftast när du är på stan.

- När du går på stan och hamnar bakom en person som går alldeles för långsamt.

- Det pinsamma ögonblicket när människor sjunger "jag mår du leva" och du vet inte var du ska kolla!
1 kommentarer

Iväg och se på rum

TROTS ATT DET inte blev så många julklappar var det ändå värt att gå till Leicester Square och runt där. Kommer inte ha tid med det resterande dagar och resten av klapparna kan jag köpa på köpcentret efter jobbet!

Ska snart iväg igen. Den här gången till Bethnal Green och kolla på ett rum som jag kanske skulle vilja till att hyra. Det svåra med att hyra rum är att man inte vet någonting om resterande människor som redan bor i lägenheten. De kan ju vara hur mentalt störda som helst. Eller assköna.
1 kommentarer

Inte alla presenter jag ville

EFTER FEM TIMMAR på stan kommer jag hem med en julklapp.

Och det var den julklappen min bror redan valt ut.

#thatwentwell

0 kommentarer

Tar bort födelsedagsbarn

ÄR TILLBAKA I gamla vanor och unfriendar människor på deras födelsedagar. För det är då jag kommer ihåg det. Idag åkte tre ut.

Grattis på födelsedagen, liksom.
1 kommentarer

Ut på stan!

JAG SOV LITE längre än planerat idag... klockan är ett nu och jag öppnade precis ögonen. Jag tänkte klä på mig och sedan ska jag ut och bråttas på Oxford Street med alla andra stressade människor som fortfarande inte hittat den perfekta presenten. Plus turisterna.

Julklappsshopping.

Jag måste ju ta tag i det här nu när jag är ledig!
0 kommentarer

Snyggaste telefonen!

MIN KOMPIS JACK har utan tvekan den snyggaste iPhonen jag vet! Jag vill också ha de där små Toy Story-gubbarna. Bara det är en anledning att köpa en vit istället för svart telefon!

(Han har självklart samma motiv på baksidan av telefonen.)

0 kommentarer

Svar på fråga om jobb här i London

TÄNKTE ATT DET har droppat in frågor lite här och var de senaste frågorna så kan ta mig tid här och svara när de dyker upp! Hesitera inte om du har något på hjärtat!

Sandra undrade hur jag fick mitt jobb, om jag lämnade CV på plats eller om jag hittade det online hemma:

Jag hittade mitt jobb när jag var i Sverige, vilket är bra mycket svårare än att leta på plats. I mitt fall fick jag skicka in CV och sedan åka fram och tillbaka till London tre gånger för intervjuer.

(Investering.)

Fick sedan reda på att jag fick anställningen och då var det bara att packa för att flytta tre veckor senare!

Jag skulle säga att det lättaste sättet att hitta jobb på är att faktiskt vara här på plats! Gå in i butiker och lämna ditt CV eller gör det via email. Fördelen med att vara på plats är att du då lätt kan komma på en intervju dagen efter! För det går snabbt här.

Jag hade en sådan tur med mitt jobb så jag vet inte hur det är att söka jobb här i London men det jag sett med mina vänner är att: om du är ihärdig och trevlig när du träffar dem brukar de gå vägen! Och glöm för guds skull inte att nämna att du är svensk - vi har extremt bra rykte!

(Tydligen är vi väldigt pålitliga.)

(Och snygga!)

Hoppas det fungerar som svar, Sandra! Och tveka inte - åk hit! Om inget annat är det bara att åka tillbaka till Sverige, spara pengar och prova igen!
0 kommentarer

På Topshop

SITTER OCH VÄNTAR på Dwaine inne på Topman. Han provar skjortor och jag drömmer.

Vi har precis varit och sett In Time på bio. Det var ett bra koncept. Läskig idé att leka med - att tid används som valuta och den rinner ut snabbt.

Men det fanns några fördelar.

(En.)

(Justin Timberlake.)

 

 

1 kommentarer

Fotografiskt minne eller bara mentalt störd

EN GREJ SOM mina kollegor nu efter en tid har märkt är hur jag

(Gäspar konsigt.)

räknar saker framför mig. Jag har nämnt det förut... hur jag, till exempel, ser kalenderar framför mig! Om någon frågar mig om hur många dagar det är till den 18:e den månaden ställer jag mig och räknar på min fantasikalender. Den dyker upp när den behövs framför ögonen på mig. Eller om jag ska fylla på med produkter memorerar jag det och när jag ska upprepa vad jag behöver ser jag väggen framför mig och pekar, samt checkar av, vad jag behöver.

Om det räknas som fotografiskt minne vet jag inte. För jag ser inte en hundratals detaljer i fina ljus a la Da Vinci-koden men något är det. Och det är fantastiskt användbart.

Enda nackdelen är hur jag ser ut när jag gör det.

0 kommentarer

Ny design

NU ÄR DEN nya designen uppe. Tänkte att det här är lite mer passande för bilder - för sådant vill jag ju ha! Det är skönt med en mindre bred design men samtidigt så gör det att bilderna inte får något skrik. Och skrika ska dem.

(Kan man säga skrika?)

(Skina.)

Nu jobbar jag fram till nästa onsdag och sedan åker jag hem till Sverige för en vecka och jul! Ska bli så grymt skönt att åka hem ett tag - och det första jag ska göra är fasiken att äta skumtomtar!
1 kommentarer

Dags att hitta nytt boende

ÄR PRECIS HEMKOMMEN! Var och tittade på ett rum i Julias lägenhet och trots att rummet är väldigt litet känner jag mig lite dragen till det. Är något litet kan man ju göra det extra mysigt! Och lägenheten ligger i ett perfekt läge mellan jobb och utekvällar!

(Med nattbussar så man kan snubbla hem sent.)

Ska flytta i början av januari så behöver någonstans att ta vägen - för inte planerar jag att flytta tillbaka till Sverige ännu på ett tag! Jag är alldeles för kär i London för det.
0 kommentarer

En natt på hotell

I GÅR NATT sov jag och Alice på hotell. Alldeles gratis! Alice jobbar på Radisson Hotel och det ingår-- tydligen-- i hennes arbetsuppgifter att prova hotellet. Inget mig emot - för det var mig hon bjöd med!

Vi fick ett stort fint rum, king size bed och Film On Demand.

(Så viktigt.)

Vi fick även morgonrockar och tofflor som åkte på direkt. Och så beställde vi in room service. Varken jag eller Alice har någonsin gjort det förut så vi körde på stort! Beställde upp allt vi kunde få tag i och satt sedan i sängen och åt. I våra morgonrockar.
0 kommentarer

Stå på höger sida!

I LONDON FINNS det något som jag kallar tunnelbanaetikett. Det finns regler som man ska följa; man stället sig upp och erbjuder sin plats på tåget om det kommer en gammal dam, har man en stor papperstidning läser man en sida i taget och har inte hela uppslaget framme och man klagar inte om man behöver stå packad som en sill – för det behöver alla andra också.

Sen finns det en till grundregel.

Vänstertraffik i rulltrappan.

Känner man att man har energi? Gå på vänster sida. Är man trött och vill att trappan ska göra jobbet? Stå på höger sida.

Ganska enkelt. Men alla följer det inte. Förståeligt, det finns mycket människor i den här staden och alla kan inte förstå logiken. Men igår blev jag extra irriterad… Jag började gå i rulltrappan, på vänster sida, för att komma ut från stationen. När jag kommit ungefär halvvägs upp kommer jag inte längre – för då står det tre tjejer och snackar. På vänster sida.

Andas.

Jag ställde mig tätt intill bakom dem och harklade mig lite för att inte skrika ut “flytta på er, idioter, fattar ni inte tunnelbanaetiketten, eller?”. En av tjejerna vände sig om och tittade på mig. Vände sig om igen. Stod kvar.

Andas.

En sekund senare hör jag att dem är svenskar och säger “vad fan är hennes problem?”, skrattandes.

And– screw it!

“Ursäkta mig tjejer, men det är meningen att om ni är för lata för att gå ska ni stå på höger sida. Som ni säkert ser att alla. Andra. Gör.”

Det fungerade. De var så ställda över att jag var svensk och förstått vad de sagt att de snabbt trängde sig in i ledet på höger sida av trappan. Jag lämnade dem bakom mig, fortsatte traska uppåt och kom på mig själv att tänka “suck, turister”.

0 kommentarer

Films Of Colour!

I FREDAGS VAR vi ett gäng och kollade på när vår kompis Andys band spelade på Koko Live i Camden. Bandet heter Films Of Colour och de är riktigt bra! Det är kul att se Andy på scen. Han har sådan energi och pondus där uppe.
0 kommentarer

Julkänsla i London

DET SOM ÄR extra härligt med den här staden är att när det blir mörkt förvandlas plötsligt allting till ett ljusspel. Plötsligt gör det ingenting att det mörknar tidigt på eftermiddagen.

0 kommentarer

Hej, jag heter Louise, är en soon-to-be-22-tjej och bor just nu i Malmö. Har ett genuint intresse för grafisk kommunikation, stora tavlor med nakna kvinnor, fotografi, webdesign och journalism. Den här bloggen finns för att stimulera sysslorna ovan samt andra historier, så allt hänger med!