Hej, jag heter Louise, är en just-turned-22-tjej och bor i Malmö. Har ett genuint intresse för grafisk kommunikation, stora tavlor med nakna kvinnor, fotografi, webdesign och journalism. Den här bloggen finns för att stimulera sysslorna ovan samt andra historier, så allt hänger med!

Opassande väder

I morse var det jättevarmt.

Liksom. Supervarmt.

När jag var uppe och igång (ja) klockan sju (ja) i morse för att gå ut (ja) på en powerwalk (ja) så var det redan 20°c varmt enligt vår familjetermometer. Jag blev superglad och skuttade mest under min promenad. Så glad var jag.
När jag sedan skulle gå till jobbet klädde jag min kropp med en fin liten klänning. Precis ovanför knäna slutade den. Sen en kofta över. Perfekt för en varm dag inomhus!

M-hm.

Jag hatar svenskt väder. Gudarna velar lika mycket som jag gör mellan Transformers eller en Disney-film.

När jag sedan slutade klockan sex och skulle sticka upp till Väla Centrum var det ju inte lika varmt. Om man säger så. Himlen var grå och det blåste. Riktigt ruggigt och opassande för min lilla klänning och lilla kofta.

Riktigt. Jäkla. Opassande.
0 kommentarer

Modisa Wildlife Project

Har suttit ett tag nu med Modisas Facebook-profil. Gjort säkert tusen olika bilder, redigerat och klippt ihop så nu har de en del att välja på! Ni kan gå in och kolla via Facebook. Sök bara efter Modisa så borde ni komma rätt. Underbart projekt!

Vad det går ut på är att Mikkel och hans kompanjon håller på att starta upp en gård nere i Afrika. Där ska de ta hand om katter-- djur-- av olika slag. De har köpt mark och påbörjar nu bygget! När allt sedan är klart kommer det även vara ett ställe för volontärer, dit man alltså kan åka ifall man... tja, får för sig att man vill hjälpa lejon.

Kolla in deras hemsida! www.modisa.org
0 kommentarer

Kan ni stava till Carib...?

Sticker iväg på bio med Fredrik och Victor. Vi ska se den senaste Pirates Of Caribbean-filmen. Jag hoppas den är bra.

(Jag vet inte hur ni är... men jag skriver aldrig titeln på någon av de filmerna utan Google. Har jag inte tillgång till det eller är för lat för att ta upp en ny Internet-tab skriver jag helt enkelt "Pirates Of Cari...". Varje gång.)
0 kommentarer

HIF-skandal

Såg precis att Jennifer har skrivit om händelsen på HIF igår. Jag förstod egentligen hela tiden att hon skulle ditcha mig för hon stod hela tiden och snackade hur "bra bloggmaterial det skulle vara". Inte ens jag är så bloggskadad.

Kort sagt. Vi hade insläpp på HIF. Jennifer frös

(Gjorde jag med.)

och var trött på situationen

(Jag med.)

så hon bestämde sig för att gå därifrån.

(Något jag inte gjorde. Jobb är jobb. Respekt kallas det. Ansvar. [AAAHN-SVAAR])

När jag insåg vad hon hade gjort-- vilket tog ungefär tio minuter-- gick jag fram till bilen och krävde att hon skulle öppna så jag kunde slå henne i huvudet. Det ville hon inte. Så jag sa screw you och gick tillbaka till min post. Laglydig som jag är.

När vi sedan, båda, satt i bilen och jag gav henne the silent treatment, skickade jag henne ett SMS där jag skrivit "idiot". Hon tittar på SMSet. Tittar på mig. Ser lite sorgsen ut. Tar sedan bort meddelandet och säger att det inte passar in på hennes telefon.

... men ändå, efter allt det här, var det enda jag kände avundsjuka över hennes list.

Här står jag och kollar efter Jennifer. Tio minuter senare hittar jag henne i bilen.
0 kommentarer

Ville ju verkligen inte vakna

Hamnade i en väldigt lustig trans när jag vaknade för två timmar sedan. Hörde väckarklockan och plötsligt så dök det upp en väldans massa spännande saker i min dröm.

Så jag sket i det.

Jag sov en timme till

(Snoozade rättare sagt, mobilendjäveln började skrika var tionde minut.)

innan jag faktiskt lyckades klättra ner från sängen men det var ju absolut värt det. Faktiskt... allt blev bara jobbigt när jag väl gick upp. Jag blev hungrig, men inte på något vi har hemma. Jag tog min medicin, men mina ögon rinner fortfarande. Jag måste in i duschen, men vill verkligen inte. Vill inte ta tag i mitt hår. Vill inte borsta ut de här lockarna för det kommer aldrig gå att slutföra. Eller, okej. Klart det kommer gå att slutföra. Om två timmar.
Och då är jag redan sen till jobbet.
0 kommentarer

Martin Stenmark

Zappade på TVn och när jag gick från trean-till-fyran-till-femman

(Fyran är ju en sådan kanal man oftast hoppar över.)

(Sunset Beach har ju slutat sändas.)

och så när jag precis har slagit över till femman hör jag en röst och byter snabbt som Sören tillbaka till fyran. Jag tittar och, självklart, är det Mr. Stenmarks röst som så snabbt drog mig tillbaka. Han är nog den enda mannen vars röst jag verkligen stannar till på. Mm... Det är en så jä*la snygg röst. Och jag vet att Elin-- och antagligen alla andra tjejer-- gör detsamma!

Bara en liten förmiddagstanke.
1 kommentarer

Hola Guapa!

(vad betyder det?)

Kom precis hem från Emelie. Gick hem i regnet. Tänkte ta bussen men efter allt skit/gott/lätt-värt vi har ätit tyckte jag att jag skulle behöva en liten promenad. Så jag gick hem från... Ja, polishuset. I regnet. Klockan är sent. God natt, mina vänner.

-- sent from my iPhone
4 kommentarer

Har sommaren varit nu?

Jag försöker hitta någon som vill gå på bio. Ingen vill gå på bio. Ingen kan gå på bio. Jag kan. Jag vill.

Ni förstår frustrationen i situationen, va?

I dag har jag i alla fall varit på jobbet. Och jag kom och tänka på en sak. Känns det inte som att vi har hoppat över sommaren nu? Det var vår, jättefin vår och nu är det höst igen. Vid fyra-tiden idag var det liksom mörkt inte. Självfallet på grund av det dåliga vädret men ändå. Det känns som att vi bara har skippat ett par månader.

Det gillar jag inte riktigt.
0 kommentarer

Vad vet jag?

Jag förstår inte den här bilden. Det är som att jag skriker "neej, hunddjävul. Kom tillbaka". Och Doglas ba' "vad e de däär?" och ja ba' igen "men oh, en kaamera, hunddjävul".
0 kommentarer

Knappt lycklig hund


0 kommentarer

Alla äter chips

Min syster har tillgång till den här bilden. Hon såg den och sa att detta var vad hon skulle använda vid utpressning. Förstår inte grejen?! Jag äter chips. Big deal.
0 kommentarer

Såååå jäkla trött

Nä. Fuck this. Ska gå till ICA, köpa godis, lägga mig i sängen och inte röra mig ur fläcken.
0 kommentarer

It's just like the Shire

Att ta bussen mellan Helsingborg och Landskrona är så himla härligt! Fokuserar man riktigt ordentligt på de fina delarna kan man lika gärna vara i Fylke.
0 kommentarer

Min syster är hemma men vi har inte hälsat

Min syster är hemma! Har dock inte hälsat på henne ännu... hon låg nämligen och sov i soffan när jag kom hem. Gör fortfarande detsamma. Så jag tog lite bilder.

Creep.


0 kommentarer

Varför får man inte skjutsa?

Igår var jag som sagt hos Julia i Landskrona. Det tog ett tag, men till slut dök hon upp där på cykel på Rådhustorget och jag var inte längre så ensam.

(Ensam och rädd för att hon hade kört igång något makalöst skämt på mi bekostnad.)

Vi gick och satte oss på en pub, där vi brukar hamna, och satt där till stängning.

(Vilket inte är så länge som det låter. Det är till klockan tolv. Men det låter häftigare.)

(Förresten var det ganska häftigt. Skulle ju jobba dagen efter. Ooh-stanna-uppe-till-klockan-tolv-på-en-vardag-tjejen!)

Vi cyklade sedan hem till Julia. Eller. Jag cyklade, Julia åkte snålskjuts. Tills polisen kom. "Ni vet att det är 500 kronor för att ni skjutsar. Sen är det 500 för att din cykellampa inte är igång".

Riktigt dryg djävul, var hon, den där polisen. Även om vi slapp böter på både det ena och andra. När hon hade försvunnit gick (...) vi och diskuterade om hur det kan vara så löjligt olagligt att skjutsa. Man skadar ju ingen. Och vem använder egentligen sin pakethållare till paket? Det är ju det man har en cykelkorg till. Duh.

0 kommentarer

Fina människor går på bal!

I dag är det bal i Helsingborg och medan alla stod fina uppradade på Sundstorget stod jag vid fönstret på Janssondata, titta trånande mot folkmassan och citerade Askungen.
Jag ville ju så gärna ta en massa fina bilder på alla klänningar som skulle dyka upp men det gick ju inte med alla kunder inne på Apple-centret.

Men det är ingen fara, för jag lyckades haffa Johan och Albin utanför! Det var ju ändå mest Johan jag ville se uppklädd och fin.
0 kommentarer

Att resa till Julia tar alla mina pengar

Någon gång kommer det att sätta mig i bankrutt men nu sticker jag och träffar bästisen i Landskrona!
0 kommentarer

Ät inte äpplen

En sak som hände på jobbet-- i morse-- var att jag åt ett rött äpple. Kan tyckas normalt men jag glömmer hela tiden att jag är allergisk. Det stod aldrig med på dropptestet, åtta år sedan så jag har liksom inte fått in det i huvudet.
Det har gått några timmar och det kliar fortfarande i min hals. Svullet är det också. Mums.

Anyhoodle... har lyckats förskaffa mig presentkort värt 500 kronor på iTunes så nu ska jag även shoppa musik! Högst upp på listan står The Midnight Beast!

Nu ska jag tillbaka till jobbet!
0 kommentarer

Glee och Bieber

God morgon!
Klockan är 06.57 och jag har legat vaken sedan 05.45. Vaknade först av att det är så nedrans ljus ute och medan jag försökte somna om kom jag på  att säsongsavsnittet av Glee antagligen ligger ute på nätet så varför inte göra något vettigt istället för att vrida, vända på sig och försöka sova?!

Har hittat två versioner av avsnittet men då båda precis lades upp får jag vänta lite nu med att låta det ladda. Har sett halva avsnittet och när jag insåg att de skulle sjunga For Good från Broadwaymusikalen Wicked pausade jag snabbt och ska nu låta det buffra fullt ut. Tänker inte vara med om några avbrott i det numret.

(Även om jag hade velat att det var Defying Gravity)

(Jag är lite av en musikaltönt på det sättet. På samma sätt som jag är lite av en Disneytönt, poptönt, boktönt, danstönt etc.)

Så för att fördriva tiden gör jag annat. Har kollat upp det senast skvallret och

(Visste ni att Justin Bieber släpper en parfym?)

(She's tripping Biebers!)

andra saker. Googlat löjligt mycket och kommit fram till att de mest intensiva blogguppdateringarna sker under natten.

0 kommentarer

Vad jag behöver för lugnande medicin

Jag nämnde innan att jag var irriterad

(Kasta in brorsan i väggen, och sånt.)

men nu är allt bra igen. Inte för att jag är klar med vad jag skulle göra men för att jag gick in på YouTube.

YouTube måste nog vara den mest underbara sidan, där ute i cyberspace. Bättre än Facebook. Jag hade i alla fall valt YouTube över Facebook. Varje gång. Spelar ingen roll vad man är ute efter, man hittar det alltid på den sidan. Komedi, skräck, vloggar, musik eller-- som nu-- något lugnande.

Jag har två videos som jag alltid går in och ser när jag är stressad eller nere. Två filmer som jag vet att jag alltid blir glad av. Den första är en musikvideo gjord från filmen The Holiday och med en makalöst fin låt Breathe Me av Sia. Den andra är en musikvideo gjord från filmen Tristan+Isolde med låten Now We Are Free vilket är en av låtarna från filmen Gladiator.

Jag kan sitta och titta på den är filmerna i timmar känns det som. Kör upp dem på helskärmsläge och bara sugs in. Filmen som är från Tristan+Isolde är en aning bättre då filmen/historien i sig är så mycket bättre. Den får liksom Romeo+Juliet

(Med Leonardo DiCaprio.)

att verka trist.

(Med Leonardo DiCaprio.)

Det är därför jag gillar YouTube. Den sidan har allt. Den ger allt. Precis vad jag vill ha. Jag var jättestressad och arg. Skrikig, om så vill. Nu är jag lugn och lycklig. Kär i kärleken och from som ett lamm.

(Nej. Förresten. Var precis inne och såg på videon från The Holiday igen. Den är precis lika fin.)
0 kommentarer

Något jag skulle vilja göra just nu...

... är att sitta på min systers terass i New York och äta supergoda mackor till frukost. Det var sådana smörgåsar som får en att känna sig så jäkla... fräsch.

Mm, jäkla fresh var det.

0 kommentarer

Jessie J - Who You Are (Boombox Series)

Det finaste budskapet jag har hört på sista tiden är It's okay not to be okay. Fan vad fint.

Jag har blivit en aning besatt av den här videon:
0 kommentarer

Jag är så irriterad

Jag är så irriterad. Herre Gud. Så sanslöst irriterad. Det har jag varit ett par timmar nu. Det började med att en HTML-kod kladdade ihop sig. Satt med den i en evighet. Sju minuter.
Förstår ni var frustrerande det är att sitta med en kodbit i sju minuter?

(Jätte.)

Nu har jag i alla fall fixat i ordning min systers blogg och det är bara ett annat projekt kvar. Det är ett roligt projekt men jag får nog gå ut med Doglas innan jag sätter igång - annars kanske jag kommer slänga datorn i väggen vid senare tillfälle.

Och det vill jag ju inte.

(Och just nu sitter min lillebror och ropar från sitt rum. Han ville inte sova. Herre Gud. Jag vill kasta in honom i väggen.)

(Men det ska jag inte göra.)
0 kommentarer

Får vara en riktigt kvinna nu

Nu har jag gjort min design. Nu är det dags att göra min systers. Aldrig någon vila.

Och om en minut ska jag sätta igång potatisen. Ser ut att bli multi tasking.
0 kommentarer

Apple Product Proffesional

När mamma skulle gå hemifrån för någon timme sedan-- och jag precis vaknat till--

(Okej. Tjugo minuter sedan.)

såg honom något. En lapp från Posten. Någon hade ett paket att hämta. Det var jag! Mamma frågade om jag hade beställt något och jag tog casual emot lappen och sa casual "nä, inte vad jag kommer ihåg".

Men egentligen tog mitt hjärta ett litet skutt när hon sa att det var till mig.

POST? Till mig?? AAAH!!

Det är något speciellt med att få post. Och paket är ju ännu, så mycket, bättre. Så jag kilade snabbt över till kiosken där det skulle hämtas - endast iförd i mina pyjamas-shorts, NYPD-hood och ugg-liknande skor

(Kände mig väldigt fashion.)

och hämtade upp det. Jag fick ett platt paket. Inte lika roligt. Från Tyskland. Inte heller lika roligt. Men när jag öppnade det.

Ha!

Det var roligt:
1 kommentarer

All up in your face


0 kommentarer

Alltid något annat

Är det inte lustigt hur vi gärna skjuter upp saker och ting? Hur vi verkar vara mer sugna på NÅGOT annat än det vi faktiskt måste? Det händer mig hela tiden. Jag skjuter upp saker jättelänge. Hittar alltid något roligare att göra.

Just nu borde jag städa rummet. Kom istället på det här:
1 kommentarer

Hur man fixar sin karma

Good guy, bad guy?


Jag skulle ta bussen till Landskrona för några dagar sedan. När jag gick på satte jag mig på två-sätena längst fram - tycker det är skönast att sitta ostört. Man ska lyssna på musik på bussar, inget-- eller ingen-- annan.

Men när jag satt mig ner och märker att en dam sätter sig på det ensamma, "för handikappade" sätet bredvid mig får jag genast en klump i magen. "Fan, jag skulle satt mig där". Jag satt en stund och tänkte ut en lösning. Funderade på om jag inte skulle berätta för henne om riskerna att sitta längst fram - mitt framför fönstret sådär. Det är ju livsfarligt. Kanske skulle jag be till Zeus att hon skulle bli kall när dörren framför öppnades hela tiden att hon helt enkelt var tvungen att flytta. Eller skulle jag säga att jag faktiskt var tvungen att sitta där, då jag är rädd för andra människor.

Inga av dessa alternativen platsade särskilt bra i min karma-bok så jag släppte det. Tjurade lite i stället över min dumhet.

Då jag ser att kvinnan som sitter på min

(Snart, så.)

plats har en kompis. En kompis som sneglar lite på den tomma platsen bredvid mig. Hon vill egentligen inte sätta sig där, det är inte kul att sitta på den två-sitsen längst fram med en person man inte känner. Det blir så intimt när man blir upptryckt mot busschaufförens svarta vägg. Så jag säger vänligt:

Ska jag sätta mig där istället så kan du och din väninna sitta bredvid varandra?

samtidigt som jag pekar mellan min nuvarande plats och min önske-sits.

"GUD, vad snäll du är! Ja! Jag vågade inte fråga!"

"Nej, då. Det är ingen fara. Klart man vill sitta tillsammans."

Och så bytte vi.
Och jag fick min plats där framför fönstret.

Good guy, bad guy?

Good guy.
0 kommentarer

Hänga med Alice

Igår umgicks jag med Alice. Exakt hela dagen. Vi hade en period-- eller två-- där vi tröttnade på varandra

("VA, är klockan bara 15.52?? Owh...")

men det var fint ändå. Vi hade en tjejdag. Satt på Alice rum och klippte om hennes tröja. Vilket tog typ. En timme. Ge er aldrig på projektet att "jaa, let's klippa till en franströja" för det tar aldrig slut.
Sedan var vi inne en sväng på Facebook. Alice var inloggad. Gick in på min profil.

"Du och Louise har inga gemensamma bilder".

Så vi tog saken i egna händer. Vem behöver fina bilder på sin bästa vän? Pff.

(Alice är inte ens med på min fotovägg.)

0 kommentarer

Barnpassning

Nu ska jag iväg och passa barn. Hela natten. Vuxna festar så jäkla länge. Ingen rutin.
2 kommentarer

Linsvätska i ögonen

Idag har inte varit en kanondag. Vissa kanonstunder, absolut men ingen kanondag.
När jag vaknade i morse snoozade jag i en timme. Sen skulle jag iväg till jobbet. Tog en tablett för att bekämpa blommornas avföring och sprang sedan iväg. När jag kommer till jobbet känner jag att medicinen fortfarande inte riktigt har kickat igång ännu - men vad gör det? Det gör den snart.

...

(...)

Det var tur att jag inte tog något smink idag för då hade kunderna fått möta en panda inne på Janssondata. Jag kliade och kliade, drog i huden runt om ögonen för att inte klia och sedan kliade jag lite till. Det gick liksom inte. Och då var jag ändå inomhus.
Till slut tvingade Buster mig att hälla i linsvätska i ögonen, det skulle tydligen rensa dem. Så det gjorde jag. Eller han gjorde.

Jag vågade inte riktigt ta tag i det så jag fick sätta mig på en stol och titta upp i taket medan Buster hällde i linsvätska i mina ögonen.

Jag vet inte om det rensade mina ögon men det var inte längre lika torra. Det var spännande.

Och så höll det på hela dagen. Spännande.
2 kommentarer

Jävla Pollensare

När jag kom hem i förmiddags

(Var hos Julia. Ska berätta en rolig sak om det sen.)

(Bara strunt' i det, så länge.)

tog jag en allergitablett. En tablett som skulle se till att jag inte kan bli attackerad av pollen och all dess djävulskap när jag är ute. Jag tog min tablett. Och var nöjd.
Gick någon timme senare ut till Margaretaparken. Det var ju så fint väder, tänkte jag. Så jag gick dit. Hade med mig en bra bok att läsa och var redo för lite one on one time med solen.

När jag kom dit kände jag på mig att det nog var ganska mycket pollen i luften, så jag satte mig på en bänk en bit bort från gräset - det är ju ingen idé att reta upp något som går så bra. Jag satt där, i fyra minuter och 37 sekunder innan det gick åt skogen. Jag började nysa som Prosit i Snövit och andas in via näsan så gott det gick för att inte kladda ner min bok. Sen nös jag lite till.

Fyra minuter och 37 sekunder.

Längre än så

(Okej, så jag kanske inte har den EXAKTA tiden men jag skapar en dramatisk effekt här!)

fick jag inte vara ute. Jag fick bokstavligt springa-- nysandes-- hem och in i lägenhetens mörker igen. Och nu sitter jag fortfarande här. Två timmar senare. Förbannad över Pollens armé där utanför. De bara väntar på mig. Väntar på att jag ska trotsa dem och gå ut.

(Jag ska nämligen gå och köpa allergitabletter om ett par minuter. Kan då se hur de står utanför, små, fula flygande väsen med små, söta rustningar

((Fula rustningar. Tänkte på fel film.))

och spjut som de ska döda mig med. Jävla Pollensare.)
0 kommentarer

Obama

Om man kollar riktigt nära så ser man Obama, glad och vinkandes inne i bilen.

0 kommentarer

Jäkla jippo

En sak som jag funderade över när jag var på Toys R' Us i New York var att det är ett sanslöst udda par som åker det där pariserhjulet. Är det inte så?

ET och Toys R' Us-giraffen.

Varför åker de pariserhjul, liksom? De är väl inte kompisar? När lärde de känna varandra? I dem andra vagnarna satt Nalle Puh och Nasse, Micke och Molle, Peter Pan och Wendy. Dokumenterade kompisar. Riktiga kompisar.

Inte ET och Toys R' Us-giraffen. De är inte kompisar.

Jäkla PR-jippo, tror jag.
0 kommentarer

Något ska väl komma upp

Hallå!
Såg Jennifers inlägg och fick lite dåligt samvete. Hon har slängt iväg sura pikar mot mig ett tag nu, via bloggen och när vi träffas. Nämner någonting med "blogg" och "dålig uppdatering" och tittar argt åt mitt håll. Ser ner på mig med besvikna ögon.

(Bokstavligt talat. Jag är ganska kort.)

Så nu skriver jag. Inte vill jag vara med om det. Jag vet inte om det bara är idag jag skriver men det känns ganska skönt att knäppa fingrarna över tangentbordet. Låter som bra. Hemtrevligt. Så något ska jag väl kunna slänga upp.
0 kommentarer

just a good friend

0 kommentarer

Bloggen är som en låt

Hmm... under dagen idag har jag lust att göra något här. Hur det kommer se ut vet jag ej men jag vill ju börja skriva igen.

Och för att börja skriva igen behöver jag göra om min design. Man kan ju inte gå tillbaka till en gammal design när man börjar om lite. Eller fortsätter jag bara? Äh, spelar roll... jag vill göra något.

Det är lite underligt det här, hur jag bara låter den här bloggen - glida iväg. Den bara sipprar ur fingrarna på mig och jag gör ingenting åt det. Faktum är att det är jag som öppnar upp handen och bara släpper det. Det senaste året har jag haft, så kallade, blogg-perioder. Jag tycker det är kul att skriva men sen lägger jag ner för en stund.

Det är som när man har hittat en ny favoritlåt som man spelar om och om igen men efter ett tag har man lyssnat sönder på den. Så man slutar. Min blogg är en sådan låt. En sådan låt som man alltid kommer tillbaka till. Får lite sköna minnen och lägger till ett nytt dans-move innan man, åter igen, tar en paus. Jag ska försöka hitta ett sätt att få min blogg till att bli... en blogg och inte en låt.

Verkar ganska vettigt.
0 kommentarer

Hej, jag heter Louise, är en soon-to-be-22-tjej och bor just nu i Malmö. Har ett genuint intresse för grafisk kommunikation, stora tavlor med nakna kvinnor, fotografi, webdesign och journalism. Den här bloggen finns för att stimulera sysslorna ovan samt andra historier, så allt hänger med!