Hej, jag heter Louise, är en just-turned-22-tjej och bor i Malmö. Har ett genuint intresse för grafisk kommunikation, stora tavlor med nakna kvinnor, fotografi, webdesign och journalism. Den här bloggen finns för att stimulera sysslorna ovan samt andra historier, så allt hänger med!

Min bror är tillbaka!

Josef, pappa och Doglas är hemma! Mamma med men hon är på jobb.

Att Josef är tillbaka är ganska så toppen för det innebär att jag-- och han-- kan bli av med våra aggressioner. Vi brottas nämligen någorlunda ofta. Vi har gjort det två gånger sedan han kom hem.

JOSEF: Sofie är som en syster eller extramamma, ska alltid kela... men du, Lollo, du är som en bror! Du älskar att slåss!
Sista bilden var Josefs idé, mamma.
2 kommentarer

Sometimes you just have to

0 kommentarer

Just nu vill jag ha höst!

Jag är på gott humör nu. Det har jag varit de senaste dagarna.
Anledningen?

Det känns som höst!

Jag är en riktig höstälskare.

(Och inte bara för att jag fyller år och blir ett år visare)

Det är något speciellt med klimatet på hösten, det börjar bli kallt och ruggigt. Man får klä på sig och sitta inne under regn.

(Visserligen får man bära kläder och sitta inne under regnskurar nu med men det är inte samma sak. Ni förstår, säkerligen.)

Så med tanke på vad det har varit för väder de senaste dagarna är mitt humör på topp, verkligen på toppen av berget!

(Eller moset. Vet inte riktigt hur det där fungerar.)

(Ni får ursäkta parenteserna men jag tänker mycket i skrivande stund.)

(Där av inlägg.)

Jag sitter och tittar igenom H&M's höstkollektion och vill köpa varenda kofta och boot. Vill klä på mig en massa varma kläder och springa ut i det gråa vädret som lyser upp tack vare de fina löven som ligger på marken. Jag vill även gå på promenad och pricka in solnedgången en klar eftermiddag. Jag vill att det ska bli mörkare ute!

1 kommentarer

Lost myself, is it better not said?

Nu ska jag hem till Oliver och sen in till staden. Jag antar att det blir Mogwai jag hamnar på. Eller Tivoli. Kanske jag vill dansa.

(Jag stannar i alla fall inte hemma.)

(Ooh, party-prinsessa!)
1 kommentarer

Fika med Jennifer

Blev en fika med Jennifer idag nere på "Waynes/Nya Waynes/Grand/Nya Waynes med majs?!". Där satt vi och diskuterade om alla de där sakerna som världen antagligen hade klarat sig utan och inte bryr sig om men för oss är dagens stora nyheter. Skrattade åt främling som kramades och hur jag var helt ute och cyklade när jag uttalade Biskvi.

(Mest åt att främlingen inte trodde han var en främling.)

Jag lyckades även ta en bild där jag-- som vanligt-- liksom flyter iväg över bilden.

(Eller så kanske jag bara har ett extremt brett och runt huvud.)

Jennifer körde och var inte nöjd över hur hon idag var tvungen att parkera med en riktig lång bil istället för hennes lilla Skata.
2 kommentarer

Frukost med Julia Hård

Detta skulle kunna skildra min och Julias relation på morgnarna. Jag är glad och pratar med mig själv medan Julia är trött, tittar på mig och säger "Maggan, vad gör du?!"

Idag var det för övrigt första gången jag åt riktig frukost på tre veckor. Tacka gudarna för att mamma är hemma!

Jag och Julia bestämde oss för att göra "Sten, sax, påse" för att komma fram till ett beslut över något jag inte längre kan komma på men vad jag vet är att jag antagligen vann med min eld som slår ut allt.

(Sen att Julia körde vattenballong och släckte mig totalt är inte något som behöver uppmärksammas.)
0 kommentarer

Summering av gårdagens festival

Goder morgon!
Vaknade precis med Julia bredvid mig. Hon missade bussen igår och efter en rad övertalning fick jag hem henne till min säng.

(Hade säkerligen kunnat gå långt inom övertalnings-våldtäckter.)

(Där skojade jag, faktiskt.)

Igår var riktigt trevligt! Var med Julia-- Kjellberg, inte Hård som ligger bredvid mig och ropar "Maggan"-- på Mogwai ett par timmar och möttes sen upp av Oskar och Hedvig. Vi satt och diskuterade vad som har hänt i våra liv då vi inte träffats på ungefär 7 månader - om inte mer.

(Helsingborg är en liten stad men är man lat som en sengångare gör det fasiken inte skillnad.)

Vi stack sedan ner till Hoffmaestro, jag och Julia-- Kjellberg, Hård kommer in senare i bilden-- och dansade, skrek och skrattade. Väldigt trevligt och ganska givande för mitt musikhuvud.

Senare efter att ha sprungit på en rad människor träffade jag Julia-- Hård, häng med nu-- utanför Tivoli och plötsligt hade jag betalat 50:- för att vara på andra sidan staketet.
Efter ungefär tio minuter inne på Tivoli...

(Suck...)

... ville Julia ha mat-- ja, fortfarande Hård-- och så blev det så. Julia missade sin buss/tåg hem och ville sitta på Knutpunkten till klockan sex på morgonen vilket inte jag tyckte hon skulle få för sig. Så jag tog hem henne. Hon var sur men verkar inte vara så sur längre. Så det är lugnt.

För övrigt kan jag säga att jag vaknade nu med blod i håret . Väldigt spännande.


(Men det är lugnt.)



0 kommentarer

Skulle förmedla tankar

De senaste dagarna har jag kommit på så många vettiga saker under bussresor, gångavstånd och strandslappning och varje gång har jag tänkt att det skulle vara perfekt att skriva om. Det skulle ge läsarna något att skratta åt samtidigt som de lär sig någonting.

('cause I'm all about the learning.)

Jag skulle skriva häftiga kommentarer och dra roliga paralleller på samma gång som jag skulle lagt in något raffig mellan-raderna-text som jag så fint kallar de.
Det skulle bli kanon.
Det skulle bli historia.

Men det får vänta, för nu är jag slut på idéer och ska skynda mig hem till Victor!
0 kommentarer

Klippning och toning!

Idag fick jag för mig att göra något av mitt slitna hår och det blev till slut inget annat val än att kapa 1 DM. När jag ändå var igång bestämde jag mig för att tona mitt huvudtäcke till en starkare brun. Mörkare, om man så vill.

(När jag säger "om man så vill" menar jag det precis så. Mamma kunde inte se någon skillnad, jag anser att hon inte vill.)

Så nu sitter jag här med min-- ganska så-- nya hår. Ser jag en sliten topp efter denna klippning är risken dessvärre ganska stor att jag kommer kapa av mitt huvud nästa gång. Jag är trött på slitna toppar men jag vägrar frisyr över axellängd. Det fungerar inte med mitt hår.

(Eller... visst fungerar det men det ser inte särskilt lyckat ut när mina lockar kommer fram och gör håret hälften så kort.)

(Eller så ser det bara ut som en boll. Inte lyckat.)

2 kommentarer

God morgon, älskling. Hur ser du ut?

Just nu är jag någorlunda frustrerad över att jag inte har tillgång till min egen dator och kan fixa färdigt min design. Nu vill jag skriva lite men känner att det inte kommer komma ut något vettigt.

Är som sagt-- på Facebook!-- i Torekov och hälsar på. Alice följde med mig upp igår, första gången hon var i huset här och det var godkänt.

På kvällen mötte vi upp några kompisar till mig och stack till Swenson's. Satt där hela kvällen och så småningom som sällskapet försvann efter hand bytte vi sällskap med trevliga människor, sådana människor som man inte känner men gör det väldigt enkelt för en att lära sig.

(Kan ha något med att göra att de var engelsktalande. När någon pratar engelska får jag en urge för att lära känna personen. Allt blir lite roligare då.)

(Jag vet...)

Alice åkte hem i morse och jag var alldeles för nergrävd i sängen för att orka följa henne till bussen, jag somnade om och vaknade nu. Stal min systers dator och så är allt kanon.

(Oh, vad Sofie ångrar att hon gav ut sitt lösenord.)

(Ha!)

Väntar bara på att mamma snart ska dyka upp med min medicin.

Idag väntar, antagligen, Hallands Väderö och bad!
1 kommentarer

Bara så att ni vet:

Kom precis på en kanonidé för vad jag ska göra med min blogg.

Kom även på en kanonidé för vad jag ska göra med mitt liv.
0 kommentarer

Att jobba övertid

Jag har kunder, telefonen ringer och jag ser att det är chefen.
Trycker--


(Fast varje iPhone:are vet att man drar och inte trycker.)

-- på "svara" någonstans mellan yoghurtglassen och maskinen.
Femton sekunder senare har jag tydligen gått med på att jobba över i två timmar.

Great.

Fan-ta-stic.

Så nu står jag här. Serverar glass. Fortfarande.

0 kommentarer

Arbetstid

... och så var man på jobbet och bloggar igen. Står nere på Gröningen och säljer glass till all-- nä, förlåt. Ingen köper glass idag.

(Kaffe slinker däremot ner väldigt naturligt.)

När jag är här inne ensam-- kunderna kommer aldrig in i kiosken, nämligen en lucka för dem-- gör jag allt jag kan för att hålla mig själv sysselsatt... och jag måste säga att jag alltid lyckas göra så något spännande händer.

Idag lyckades jag nämligen ta sönder glassfrysens lucka. Väldigt spännande - och lärorikt.

(Även om jag i stundens hetta inte lärde mig något mer än ett nytt svärord i mitt vokabulär.)

0 kommentarer

Kul grabb, den där anden

Jag har sett att det är ganska många som tipsar om Anden som hela tiden vet vilken person man tänker på.

(Värt att nämna: han hade fel två gånger för mig!)

Var inne på Egoinas blogg och såg hur hon tänkt på sig själv och dykt upp. Jag gjorde samma sak.

... och...

0 kommentarer

...

... yes, I can.

2 kommentarer

Vad gör man inte för lite virtuell kärlek?

Tänka sig, jag har suttit vid datorn i en halvtimme och är nu inne på mitt tredje inlägg.

Det visar väl ganska precis hur jag har utvecklats i tonåren. Jag sitter på en bibliotek fyllt med häftiga böcker men just nu vill jag bara sitta och trycka på ett tangentbord.

(Har ingen dator i Torekov. Har väl abstinens.)

Min buss tillbaka till Torekov (från Båstad) går om 30 minuter. Funderar på vad jag ska göra under den tiden, för inte kan jag skriva ett fjärde blogginlägg.

Or can I...?

Tror jag åker tillbaka till Helsingborg ikväll eller imorgon.

("Efter alla dina inlägg om hur underbart Torekov är, hur mycket du saknar det och hur du känner dig hemma här??!", jag kan redan nu höra mammas respons på mitt eventuella beslut.)

0 kommentarer

Morgonrocken

Tänkte på en annan sak gällande Torekov VS. Helsingborg.

Morgonrockar.

I Torekov lever jag i min morgonrock/badrock. Den är blå, sliten och med ett stort hål som sträcker sig från armbågen till armhålan men det spelar ingen roll - det är Torekov.

Det spelar inte heller någon roll i Torekov att man går runt i sin morgonrock under dagen ifall det skulle bli så att man planerar en spontan visit i vattnet. Alla gör det nämligen.

(Okej, så alla är som vanligt en överdrift.)

Jag provade att gå i morgonrock i Helsingborg en gång. Jag och några vänner skulle bada, jag skulle möta upp dem nere på Gröningen för att hoppa i. Två saker uppstod som jag blev chockerad-- typ-- över.

- Alla ungdomar (inklusive mina vänner) på Gröningen tittade på mig som om jag dykt upp med ett soppåse på kroppen. "Har du din morgonrock på dig? Är inte det... en hemma-sak".

(Kan säga att jag tackade Zeus över att jag bestämde mig för att lämna träskorna hemma.)

- Mina vänner frågade vart jag tänkt lägga min morgonrock medan vi badade då jag fortfarande hade den på mig när vi gick ut på bryggan. "Vadå, jag ska bara knyta fast den?!", svarade jag på deras blickar. Efter att förklarat att man bara hänger morgonrocken över räcket på bryggan och de kontrat med ett "den kan ju bli stulen" sjönk jag. Då saknade jag Torekov som mest.
Dels för att jag inte ses som mental-åring med kroppångest. Dels för att där får jag hänga morgonrocken bredvid alla andra morgonrockar som hänger på bryggan. Så som det ska vara.

(Och för att träskor är accepterat i Torekov.)
1 kommentarer

Torekov

Sitter på Båstads bibliotek just nu. Ser mig om och förundras över alla sommargäster som anlänt.

(Vägrar fortfarande se mig själv som sommargäst även om jag inte bott här-- i Torekov-- permanent på fem år.)

Jag har varit i Torekov i två dagar och det känns så mycket mer om hemma. Förlåt, Helsingborg men du har ingen chans mot Torekovs små kullerstensgator.
Jag har badat. Konstant.

Det är en annan sak som är bättre här - havet.
I Helsingborg kan man inte bada på riktigt då det är hyfsat långgrunt och utan tång. I Torekov simmar jag ut från bryggan ett par meter, så bottnar jag inte mer och när jag dyker fastnar jag i tångarmar. Här kan man helt enkelt "leka val" och göra det någorlunda verklighetstroget.
0 kommentarer

sommaruppdatering

Okej, så det är ganska lamt här.
Jag skulle säga att det beror på att jag har sommarlov men så är inte fallet så jag får helt enkelt skylla på det fina vädret.

Jag ser på en kärleksfilm nu så kan inte riktigt skriva någonting.
Jag är helt tagen och förtvivlad.
0 kommentarer

Hej, jag heter Louise, är en soon-to-be-22-tjej och bor just nu i Malmö. Har ett genuint intresse för grafisk kommunikation, stora tavlor med nakna kvinnor, fotografi, webdesign och journalism. Den här bloggen finns för att stimulera sysslorna ovan samt andra historier, så allt hänger med!